29
09
20

Intuïtief beeldend coachen 'Wat vertellen tekeningen jou en hoe kun je dit middel inzetten binnen het loopbaanvak'

Wie: Bianca Ambrosius
Waar: De Hofclub Woerden

COVID-19

Noloc volgt nauwlettend de corona-maatregelen ten aanzien van evenementen en samenkomsten. Helaas verslechteren de vooruitzichten rondom Covid-19 in snel tempo en Noloc wil niet riskeren dat haar leden onnodig risico lopen. Alle Noloc-bijeenkomsten vinden de komende tijd alleen online plaats; wij bieden regelmatig nieuwe webinars, online workshops en e-learnings aan. Binnen de Noloc Academie vind je naast alle Noloc webinars een nog veel uitgebreider aanbod van interessante webinars en e-learnings. Kijk onder Mijn Noloc hoe je kunt inloggen op de online leeromgeving.

Waar en wanneer 
Deze regiobijeenkomst vindt plaats op dinsdag 29 september 2020. Aanmelden kan vanaf donderdag 3 september 2020. Kosteloos afmelden kan tot zaterdag 26 september 18.00 uur. 

Locatie
De Hofclub Woerden
Zaagmolenlaan 4
3447 GS Woerden

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofesionals?
Dit thema is zowel voor beginnende als ervaren loopbaanprofessionals interessant.

Welke voorkennis is vereist voor deelname?
Om deel te nemen aan deze bijeenkomst is het van belang om in contact te willen staan met je intuïtie. Om naar jezelf te kunnen en willen kijken en je open te durven zetten voor de boodschappen die jouw tekeningen op het onbewuste niveau laten zien. 

Relevantie voor loopbaanprofessionals
Zeer relevant, vernieuwend  en een unieke manier voor loopbaanprofessionals om hun professie uit te breiden met creatieve coachinterventies. Loopbaanprofessionals verwerven nieuwe inzichten en kunnen met het thema creativiteit als middel nog dieper tot de kern komen, hun cliënten effectiever vervolgstappen laten zetten en laten cliënten inzichten verwerven waar ze anders niet zomaar bij komen. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. Om de tools in te kunnen zetten, is het van belang open te staan om de opdrachten allereerst zelf te ondergaan.

Onderwerp
‘’Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel, om je ziel te zien een kunstwerk‘’. Een citaat van George Bernard Shaw dat het uitgangspunt is binnen dit onderwerp. Hoe kun je als loopbaanprofessional jouw doelgroep nog effectiever begeleiden, in de juiste richting krijgen en wat kan het inzetten van creativiteit (tekenen op deze avond) daaraan bijdragen? 

Kunst heelt en verbeeldt en daarom biedt dit thema een prachtige verrijking voor loopbaanprofessionals en jobcoaches om via creativiteit persoonlijke en zakelijke doelstellingen met cliënten te bewerkstelligen. Of het nu gaat om het vastlopen in een loopbaan, re-integratie, beroepskeuzeadvies, de behandeling van stress, te weinig zelfvertrouwen of onenigheid op de werkvloer. De kunst van het loslaten kun je leren; door kunst! Ontdek daarbij de kracht van jouw eigen intuïtieve vermogen om de vertaalslag naar jouw client te maken.
Door middel van het inzetten van creatieve coachinterventies kom je dieper tot de kern, worden achterliggende problematieken achterhaald en verwerf je inzichten waar je anders niet zomaar toegang tot hebt. Dat beelden zoveel meer zeggen dan woorden laat dit thema zien. Vanuit je eigen intuïtie kom je in contact met datgene wat de ander onbewust op papier gezet heeft.
We vertalen de opdrachten naar de praktijk en bekijken per doelstelling hoe deze in te zetten zijn binnen een coaching sessie.

Werkwijze
Naast een korte presentatie over hetgeen je met creativiteit kan bereiken als loopbaanprofessional en directe voorbeelden uit de praktijk wat het met cliënten (en loopbaanprofessionals zelf) gedaan heeft, gaat Bianca graag creatief, interactief en al samenwerkend aan de slag gaan met de groep. Door middel van een aantal krachtige creatieve en intuïtieve tekeninterventies laat zij jou direct ervaren hoe waardevol en effectief de inzet van deze middelen zullen zijn.
Je gaat zelf al tekenend aan de slag, gaat een tekening van een ander ‘lezen’ en vertalen en bent daarnaast ook bereid jouw tekening te laten ‘lezen’ door een medecursist.

Als je open staat om creativiteit als middel te gebruiken en nog meer vanuit jouw intuïtie wil werken, dan heb je na afloop direct al tools waar je de volgende dag mee aan de slag kunt gaan binnen je praktijk en zul je geïnspireerd naar huis gaan.

Achtergrond gastspreker
Bianca Ambrosius is als docente 1e/ 2e graad bevoegd (Opleidingen; pabo en kunstacademie docent beeldende vorming, intuïtieve trainingen). Na 13 jaar in het onderwijs als CKV-docente (culturele en kunstzinnige vorming) en cultuurcoördinator in het praktijkonderwijs werkzaam te zijn geweest, een intensief loopbaantraject (spoor 2) gevolgd te hebben bij een loopbaancoach, ben is Bianca anderhalf jaar geleden haar eigen atelier ‘Bliss’ voor kunst- training én coaching gestart. Hierin biedt zij onder andere trainingen aan voor loopbaanprofessionals om creativiteit als middel in te zetten. (geaccrediteerd door o.a. NOLOC)

Bliss staat letterlijk voor diepste geluk; het is mijn missie om anderen te inspireren hun hart te volgen om bij hun diepste geluk te kunnen komen.

13 / 15 personen aangemeld.