Over Omgaan met perfectionisme

07
02
24

Omgaan met perfectionisme

Wil je leren hoe je perfectionisme kan herkennen? Wil je weten wat de kenmerken van perfectionisme zijn? En wil je handvatten toegereikt krijgen om iemand met perfectionisme verder te kunnen helpen? Sanne Smid geeft, speciaal voor de Noloc leden, een interessant webinar en gaat ons meenemen in de wereld van perfectionisme.

Perfectionisme is een hedendaags probleem. Het is de meest genoemde slechte eigenschap bij een sollicitatiegesprek omdat we vaak denken dat het toch als een pluspunt wordt beschouwd. Toch is het een veroorzaker van veel uitval, faalangst en tegenstrijdig genoeg ook van het uitblijven van succes.

Kenmerken van perfectionisme hebben we allemaal en daar is helemaal niets mis mee. Het helpt je om te kunnen functioneren, plannen maken en afspraken nakomen. Het zorgt ervoor dat je de doelen die je hebt kunt nastreven en behalen. Gezond perfectionisme is dus ontzettend nuttig en hoeft ook zeker niet weg. Het wordt pas een probleem wanneer deze eigenschappen de overhand gaan nemen en het gevoel van keuzevrijheid wegnemen. De lat komt steeds hoger te liggen net zoals de eisen die iemand aan zichzelf of de omgeving stelt. Er worden onbereikbare doelen nagestreefd en de lol uit het werk of zelfs het leven verdwijnt. De nadruk komt te liggen op alles dat "moet" en het contact met "wat wil ik" of "wat is mijn grens" verdwijnt. Het is de rode loper naar een burn-out.

Leerdoel
Aan het eind van dit webinar:

  • Heb je inzicht in je eigen perfectionistische valkuilen
  • Ben je in staat om perfectionisme bij de ander te herkennen
  • Weet je waarom perfectionisme echt ongezond kan zijn
  • Heb je handvatten gekregen om het onderwerp te bespreken met je cliënt
  • Heb je handvatten gekregen om je cliënt verder te helpen

 
Datum & tijd
Woensdag 7 februari 2024
20.00 - 21.00 uur

PE-Punten
Voor deze bijeenkomst ontvang je 1 PE-punt. (Klik hier voor meer informatie over PE-punten)


Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.