Over Verder op weg met Loopbaanchecks

30
09
22

Verder op weg met Loopbaanchecks

Verder op weg met Loopbaanchecks - afbeelding

Vrijdag 30 september 2022 vindt tussen 13.15 en 17.00 uur, bij Hogeschool Saxion in Deventer, het event 'Verder op weg met Loopbaanchecks' plaats. Inschrijven voor het event is nu mogelijk! 

Loopbaan-APK. Meer dan ooit actueel!
Inzetbaar zijn en blijven is in deze dynamische wereld belangrijker dan ooit. Loopbaanprofessionals zijn een belangrijke schakel om werkzoekenden en werkenden te voorzien van relevante informatie. En daarnaast om hen te begeleiden bij het in kaart brengen van huidige en toekomstige mogelijkheden op de interne en/of externe arbeidsmarkt.Een periodieke loopbaan APK, ofwel loopbaancheck is daarvoor hét instrument. 

In de afgelopen twee jaar hebben Saxion, HAN, Zuyd en OU met financiële ondersteuning van Instituut Gak* onderzoek gedaan naar het gebruik, de kwaliteit, de werking en effectiviteit van Loopbaanchecks. De presentatie en toelichting op de resultaten uit dit onderzoek zal op 30 september zijn.

Een buitenkans
Het is nu mogelijk om in één middag de belangrijkste inzichten te horen, onderzoekers te spreken én om zelf, live en praktisch, aan de slag te gaan met werkwijzen die de effectiviteit van loopbaaninterventies kunnen verstevigen.

Workshop Noloc
Lenneke Brouwers en Connie van der Zwan van Noloc geven de workshop ‘Wat is er nodig aan scholing en professionalisering?’ Tijdens een brainstormsessie halen ze graag zoveel mogelijk input op wat volgens loopbaanprofessionals nodig is om het vak aan te laten sluiten op de arbeidsmarktontwikkelingen.

Programma
13.15 - 13.30 uur Inloop
13.30 - 13.35 uur Opening door Keklik Yücel
13.35– 14.15 uur Presentatie onderzoeksresultaten ''Effecten loopbaanchecks'' door Sjoerd de Vries.
14.30 - 16.15 uur Twee workshoprondes

• Workshop 1 “Loopbaanbegeleiding ; Hoe bereik en begeleid je praktisch opgeleiden?” door Jos de Jong, Saxion
In deze workshop worden de aanbevelingen uit het eindrapport besproken en wordt gebrainstormd over hoe juist die doelgroepen die lastig te bereiken zijn, te bedienen.
• Workshop 2 “Benutten van arbeidsmarktinformatie in loopbaanadvisering” door Jolien Klein Wassink en Dennis Alexander, Leerwerkloketten
Een interactieve workshop door het Leerwerkloket over het gebruik van arbeidsmarktkennis: welke bronnen zijn er? Welke zijn betrouwbaar en bruikbaar? Wanneer en hoe verwerk je ze in je begeleiding?
• Workshop 3 “Methodisch werken; omslag van wensen naar haalbaarheid?” door Sabien CoenenOptios
Moet er in een loopbaantraject meer nadruk komen op de kansen op de arbeidsmarkt (d.m.v. AMI) in plaats van op de wensen van de deelnemers?
• Workshop 4 “Hoe meet u het effect?” door Derk-Jan NijmanHAN
Loopbaanprofessionals en organisaties samen in gesprek over het systematisch in kaart brengen van (duurzame) effecten van loopbaaninterventies.
• Workshop 5 “Dashboard skills” door Jörgen ZegelUWV
Concreet aan de slag met skills en beroepen, een presentatie van het dashboard dat het UWV hiervoor gebruikt.
• Workshop 6 “Wat is er nodig aan scholing en professionalisering?” door Lenneke Brouwers en Connie van der ZwanNoloc
Tijdens een brainstormsessie halen we graag input op wat volgens loopbaanprofessionals nodig is om het vak aan te laten sluiten op de arbeidsmarktontwikkelingen.

16.30 - 17.00 uur Panelgesprek ''Effecten loopbaanchecks''
17.00 uur Slotwoord met aansluitend een borrel

Waarom aanwezig zijn bij dit event?
Je gaat naar huis met kennis, ervaringen, inspiratie en praktische tools waar je de volgende dag meteen mee aan de slag kan. Dit programma mag je dus niet missen.

Zet in je agenda: 30 september!
Ga nu naar de site en claim jouw stoel voor het event ‘verder op weg met Loopbaanchecks’ op vrijdagmiddag 30 september, van 13.15 uur tot 17.00 uur bij Saxion in Deventer.

Aanmelden
Voor het event gaat eenvoudig klik op deze link en je komt op de aanmeldpagina met de meest actuele info over het event.
ps. Een week van tevoren ontvang je een bevestiging met daarin informatie m.b.t. parkeren.

Deel met anderen