Toolkit Arbeidsmarktinformatie beschikbaar in Academie!

Toolkit Arbeidsmarktinformatie beschikbaar in Academie!

27-06-2023

Hoe zet jij Arbeidsmarktinformatie (AMI) in bij de begeleiding van je cliënten? In deze toolkit vind je diverse tools en informatie over hoe je AMI kunt inzetten in je trajecten.

Arbeidsmarktinformatie (AMI) helpt om inzicht te krijgen in de actuele waarde van skills in de huidige én toekomstige arbeidsmarkt en ondersteunt bij het maken van toekomstgerichte loopbaankeuzes. In de afgelopen twee jaar hebben Saxion, HAN, Zuyd en OU onderzoek gedaan naar het gebruik, de kwaliteit, de werking en effectiviteit van Loopbaanchecks en met name de inzet van arbeidsmarktinformatie.   

Tijdens en na afronding van het onderzoek zijn er verschillende praktische tools ontwikkeld die loopbaanprofessionals kunnen ondersteunen bij het inzetten van arbeidsmarktinformatie bij de begeleiding van cliënten. In deze Toolkit zijn diverse tools en informatie overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Een greep uit het aanbod:

  • Webinar De bomen en het bos: de loopbaanprofessional als arbeidsmarktprofessional
    Inclusief handige tools en een overzicht van beschikbare Arbeidsmarktinformatie
  • De rapporten van het project ‘Verder op weg met Loopbaanchecks en een handige samenvatting van de rapporten, waarin de belangrijkste conclusies over het gebruik van Arbeidsmarktinformatie op een rijtje zijn gezet
  • Handreiking ter ondersteuning van intervisie bijeenkomsten over arbeidsmarktinformatie
  • Twee eerder uitgezonden Noloc webinars over Arbeidsmarktinformatie en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt

We wensen je veel lees- en kijkplezier!