Ontbrekende accreditatie Master Loopbaanmanagement Open Universiteit

Ontbrekende accreditatie Master Loopbaanmanagement Open Universiteit

18-10-2022

Zoals jullie wellicht in de media hebben vernomen, heeft de Open Universiteit verzuimd om de opleiding Master Loopbaanmanagement bij de NVAO te laten accrediteren. Hierdoor heeft zij onterecht aan de afronding van deze opleiding het verlenen van de mastergraad verbonden. In dit bericht meer informatie hierover. 

Noloc betreurt de ontstane situatie in hoge mate. Als mede-initiatiefnemer en (voormalig) partner van de opleiding heeft zij in het verleden de Open Universiteit meermaals op het belang van accreditatie van de opleiding gewezen, wetende dat daar op dat moment geen wettelijke verplichting tot was. Noloc was er niet van op de hoogte dat de wetgeving in dezen per 1 september 2017 is veranderd, en dat de Open Universiteit door de opleiding niet op dat moment geaccrediteerd te hebben daarmee vanaf dat moment niet aan haar wettelijke verplichtingen voldeed.

Noloc staat buiten de ontstane situatie, maar heeft er bij de Open Universiteit op aangedrongen een oplossing te vinden die recht doet aan de belangen van iedere individuele student en afgestudeerde. Zij heeft daarbij aangegeven dat zij verwacht dat de Open Universiteit haar volle verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie neemt, en dat zowel de afgestudeerden als de huidige studenten in staat worden gesteld om zonder verdere kosten alsnog een (vervangende) volwaardige mastergraad te behalen.

Noloc heeft de betrokken studenten en afgestudeerden, voor zover bekend, persoonlijk over bovenstaande geïnformeerd. Mochten er andere Noloc-leden zijn die getroffen zijn, dan kunnen zij rechtstreeks contact opnemen met de Open Universiteit via 045-5762421 of businessteam@ou.nl.