Samen Zorgzaam - Vitaliteit

Samen Zorgzaam - Vitaliteit

20-04-2020
Nieuws

We leven en werken nu vijf weken in een intelligente lockdown. We kunnen natuurlijk heel veel nuttige tips geven over jouw fysieke en mentale vitaliteit. Je vindt hieronder ook zeker een rijtje met zinvolle links. Echter vitaliteit begint vaak toch bij jezelf. Zorg voor jezelf. En dat pakt voor iedereen weer anders uit. Daarom een aantal vragen aan jou:

Fysiek

Hoe is het met je? Welk cijfer geef je je fysieke gesteldheid op dit moment? Wat ging je goed af de afgelopen weken in de zorg voor jezelf? Gaat het goed met slapen, gezond eten en voldoende drinken? Beweeg je voldoende? Ondersteunt je huidige leef- en werkomgeving je om gezonde keuzes te maken? Wat gaat er goed en wil je ook komende week vasthouden? Wat lukt niet zo goed en hoe kun je daar mild voor jezelf mee omgaan? Kun je een haalbaar doel voor jezelf stellen?

Mentaal

En dan je mentale vitaliteit. Wat voor cijfer zou je daar op dit moment aan geven? Ben je vooral gericht op doorbijten en volhouden en hoe lang ga je dat dan volhouden? Wat motiveert je? Hoe beloon je jezelf? Heb je voldoende regie? Voel je je nog voldoende veerkrachtig? Heb je last van stress of angst? Heb je een maatje om je zorgen geregeld even mee te bespreken? Wat geeft prettige afleiding of plezier, al zijn het maar kleine dingen? Wat zijn echt rustmomenten? Wat maakt je dankbaar? Kun je ook hier een haalbaar doel voor jezelf stellen voor komende week?

Blijf goed voor jezelf zorgen. Werkend Nederland zal ons loopbaanprofessionals en jobcoaches hard nodig hebben de komende tijd.

Nuttige links