Leden

Sweenen

Bernadet Sweenen

Eigenaar / Coach / Trainer
badge RLP
 • Begeleiding naar de arbeidsmarkt
 • Begeleiding groepen
 • Bemiddeling
 • Competentiecoaching
 • Externe jobcoach
 • Interne jobcoach
 • Keuzeadvies (beroeps- en studie-)
 • Loopbaan coaching
 • Loopbaan counselling
 • Onderzoek op gebied van loopbanen
 • Outplacement
 • Strategisch loopbaanadvies opdrachtgevers m.b.t. de organisatie
 • Training op loopbaangebied

Contact

 • +31645994449 (mobiel)

http://www.bernadetsweenen.nl

Polstraat 1 a 7121 DH AALTEN

Bernadet Sweenen - Coach voor Werkgeluk!

DIRECT, BETROKKEN EN DOORPAKKEND
Het is mijn missie om samen met jou je (werkende) leven op koers te krijgen. Je te helpen onderzoeken van welk werk jij echt gelukkig wordt, zodat je leven leuker wordt. Als coach ben ik direct, maar niet directief. Betrokken, maar niet verstikkend. Een doorpakker, maar ik loop nooit voor de fanfare uit: we doen het samen. Mijn voorkeur gaat uit naar beslissingen die goed voelen, en niet naar beslissingen op basis van ellenlang onderzoek, praten en nadenken. Negen van de tien keer voel je al lang welke kant het op moet. Ik help je alleen dit aan te kijken, geef je de ruimte om echt eerlijk te worden naar jezelf. Daar wordt je leven echt een stuk leuker van!

WERKGELUK: DOEN WAT BIJ JE PAST ÉN WAAR JE BLIJ VAN WORDT
Werkgeluk is een populaire term. Dat is logisch, want het wordt steeds belangrijker. Iedereen kent wel iemand met een burn-out, als je het niet zelf hebt gehad. We werken steeds meer en harder, en worden daar steeds ongelukkiger van. Omdat we werk doen dat niet bij ons past, omdat we ons niet gezien voelen, omdat we na een lange werkdag chagrijnig thuiskomen - met alle opeenstapelende gevolgen van dien. Een andere realiteit is mogelijk. Er is genoeg werk - ook voor jou! - waar je wél blij van wordt. Er zijn bedrijven die het wel belangrijk vinden hoe jij je voelt tijdens en op je werk. Er is werk waar je jouw talenten kunt inzetten voor een mooi doel. Waar je gezien en gewaardeerd wordt.

WAT HEB JE NODIG OM FIJN TE WERKEN?
De belangrijkste vraag is: wat heb je nodig om fijn te kunnen werken? Wat heb je nodig om zowel op werk- als op privégebied lekker in je vel te zitten? Als je dat weet, ligt het werkgeluk aan je voeten. Je kunt makkelijker kiezen of een baan, bedrijf of werkcultuur/omgeving wel of niet bij je past. Maar uitzoeken wat je nodig hebt is vaak niet zo eenvoudig. We zien vaak wat er om ons heen niet goed gaat, maar zien wat je zelf kunt veranderen is lastig. Het helpt als er iemand met je meekijkt. Als er even lastige vragen worden gesteld die je aan het nadenken zetten over waar je nu écht blij van wordt.

Als coach voor werkgeluk help ik je uit te zoeken wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn in je werk én hoe je dat laat passen bij je privéleven. Daarbij kijken we naar het totale plaatje: je krijgt inzicht in de waardevolle talenten en skills die jij bezit, waar werkgevers voor willen betalen. Ik denk met je mee over mogelijkheden buiten de gevestigde kaders waar je al jaren inzit. Ook bespreken we hoe je in gesprek kunt gaan met je huidige werkgever of je partner over de situatie waar je in zit. Zo zetten we steeds een stapje richting meer werkgeluk voor jou.

WETEN WIE JE BENT, WAT JE KUNT EN WAAR JE VAN WAARDE KUNT ZIJN
Dat is de basis voor een baan waar je gelukkig van wordt. Ik help je uitzoeken welk werk er bij je past en welke skills je nodig hebt om die baan te krijgen.

OP ZOEK NAAR WERKGELUK!
Van de zoektocht naar werk waar je echt blij van wordt tot de spanning en onzekerheid als je die eenmaal hebt gevonden: op zoek gaan naar een (nieuwe) baan is spannend. Dat geldt voor vrijwel iedereen. Is er wel werk voor jou, en zo ja, ben je de ideale kandidaat? Kun je kritisch zijn in welk werk je wel en niet aanneemt? Mag je überhaupt dromen van een andere baan als je al jaren in hetzelfde veld of bedrijf werkt? Of is de oplossing voor jou het starten van een eigen bedrijf? Er is werk voor jou. Je mag kiezen voor werk: - waar je écht gelukkig van wordt - waar je gewaardeerd wordt en gezien wordt- waar je met plezier naartoe gaat- waar je groeit, ontwikkelt en bijleert.

Om bij dat werk te komen, is het belangrijk dat je goed weet wat je wilt. Wat je komt brengen, waar je van waarde bent. Daarom help ik je bij het ontwikkelen van je skills en (daarmee) je zelfvertrouwen. Zo kun je met zekerheid de stap zetten naar een nieuwe baan - of een eigen bedrijf!

Talentmanagementanalyse als startpunt van je zoektocht.
Om jezelf goed neer te zetten op de banenmarkt, is het belangrijk om te weten wat jou gewild maakt. Daarvoor gebruik ik de Talent Management Analyse (TMA). Deze analyse brengt jouw drijfveren, competenties en talenten in kaart. Van hieruit kunnen we op zoek naar de beste carrièremogelijkheden voor jou.

Nadat je helder hebt wat jij komt brengen én wat je wilt halen, gaan we de markt op. We gaan op zoek naar bedrijven die bij je passen en banen waar je gelukkig van wordt. Als je wilt, kan ik je helpen met je sollicitatiebrief en je cv. We bereiden samen het sollicitatiegesprek voor. Ik train je in het beantwoorden van vragen, maar ook in het vragen stellen. Wat wil je weten van je toekomstige werkgever, om te kunnen besluiten of jij deze baan wilt? Ook die informatie telt mee in je uiteindelijke werkgeluk.

Praktische coaching voor de baan van jouw dromen.
Als je werk zoekt, wil je daar meestal niet ellenlang mee bezig zijn. Daarom geloof ik niet in eindeloze gesprekken: je moet het gaan DOEN! Natuurlijk bespreken we wat je wilt, wat je kunt en waar je blij van wordt, maar daarna begint het pas. Solliciteren, onderhandelen, aannemen of afwijzen: dat is spannend! Ik help je op een praktische, gerichte manier - net zo lang tot jij werk hebt waar je écht blij van wordt.

Werkvelden

 • Bedrijfsleven (incl. samenwerkingsverbanden en social enterprises)
 • Overheidsorganisatie
 • Maatschappelijke organisatie
 • Particuliere markt

Lid van de volgende beroepsverenigingen

 • NOBCO