Leden

Spijkers

Simone Spijkers

Loopbaancoach / Toegepast Psycholoog / Ontwikkelcoach / Auteur
badge RLP
  • Toeleiding anders
  • Anders

Contact

  • +31624135979 (mobiel)
  • +31624135979 (werk)

http://www.simonespijkers.nl

Jan Frederik Vlekkeweg 10-06 5026 RJ TILBURG

Online Loopbaan & Burnout coach

Over Simone Spijkers;
Mijn achtergrond
Oorspronkelijk kom ik uit de zakelijke dienstverlening. Na ruim 15 jaar werkervaring binnen de HRM, Makelaardij en Werving & Selectie ben ik mijn pijlen gaan richten op een ander werkveld; Psychologie. Echter, dit heeft juist heel veel raakvlakken met de zakelijke dienstverlening, waarbij door het juist observeren en adequaat inschatten van mensen en situaties mede jouw succes wordt bepaald.
Nadat ik als Toegepast Psycholoog afstudeerde heb ik werkervaring opgedaan als decaan en ontwikkelde ik een vernieuwde lesmethodiek voor Loopbaanoriëntatie en een interventie om ziekteverzuim te minimaliseren. Hierna kwam ik terecht in een grote en dynamische huisartsenpraktijk in Tilburg-Zuid, waar ik nu nog steeds een aantal uren per week werkzaam ben als 'POH-GGZ' (voor de gene die deze term niet kent, een soort praktijkpsycholoog). Voor mijn accreditatie heb ik onlangs weer een specialisatiestudie afgerond. En dit is tekenend voor mij. Ik vind het erg belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en ben een enorme perfectionist dus als ik iets doe, dan ga ik hier voor de volle 100% voor!

Wie ben ik als persoon?
Anderen omschrijven mij denk ik niet voor niets als een positieve en energieke persoonlijkheid. Ik word vaak omschreven als een echt 'mensenmens' die uit oprechte interesse in jouw leefwereld duikt en hiermee snel tot de kern kan komen. En dat is denk ik zelf ook mijn grootste kracht! Mijn sterktes liggen in mijn mensgerichte aanpak, creativiteit en mijn helikopterview. Ik ben een snelle denker, zie kansen in plaats van problemen. Daarnaast heb ik een enorme drive om zaken aan te pakken en heb ik in de afgelopen 15 jaar een zeer groot netwerk om me heen gebouwd, waar ik ook graag in investeer. Zo beweeg ik mijzelf graag onder andere ondernemers en en ben ik lid van verschillende ondernemers- en beroepsverenigingen, zoals de Nederlandse Beroepsvereniging van Toegepast Psychologen en van de Noloc; dé beroepsvereniging voor professionele loopbaanadviseurs waar ik tevens in het beroepsregister sta vermeld als Noloc Erkend Loopbaan Professional.

Het ontstaan van mijn bedrijf
Een aantal jaren geleden zorgde de driehoeksverhouding die ik heb met Sales, HRM / Recruitment en Psychologie ervoor dat mijn ondernemersbloed begon te kriebelen. Ik startte daarom als ZZP-er met succes mijn eigen loopbaanadviesbureau. Na enige tijd groeide zowel mijn cliëntenbestand als mijn ambitie en vond ik een mooi kantoorpand waar ik deze plannen ook daadwerkelijk verder inhoud kon geven. Om op alle vlakken te kunnen groeien ben ik in 2019 de samenwerking aangegaan met een oud studiegenoot en niet veel later was de inschrijving van onze VOF een feit.
De VOF verliep zeer succesvol. De groei waar ik op hoopte was daar. Meer dan 40 loopbaantrajecten mogen voltooien in de eerste maanden en veel kandidaten en organisaties verder mogen helpen. Een prachtig kantoor met spreekkamers in Tilburg, eigen parkeerplek, klinkt als geweldig.. toch?
Toch was er een gevoel van onrust dat net onder de oppervlakte bleef sluimeren. Na veel nadenken kwam ik tot de conclusie dat Spijkers & van Brummelen, hoe succesvol en potentievol ook, mij als persoon niet paste. Te 'zakelijk' op alle fronten. Te veel tijd aan overleg, contracten, administratie. Te weinig tijd voor hetgeen ik het blijdste van wordt en waar ik het beste in ben; loopbaancoaching!
En zodoende volg ik vanaf augustus 2021 weer mijn eigen pad als loopbaancoach. Maar ook weer niet. Juist niet. Verbinding is alles en ik heb de afgelopen jaren een prachtig netwerk om me heen mogen bouwen met andere professionals. Professionals met hun eigen sterktes en expertises op verschillende vakgebieden (gerelateerd aan of binnen de loopbaancoaching). Wil je weten hoe andere kandidaten een loopbaantraject bij mij hebben ervaren, lees dan zeker de aanbevelingen door op mijn website, geschreven door de kandidaten die jou zijn voorgegaan.
Mocht jouw interesse nu toch wel zijn gewekt; neem dan vooral contact met me op (mail, bel, whats app) voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kijken we dan wat jij hoopt te bereiken met het loopbaantraject en vertel ik je wat ik voor jou kan betekenen hierin. En misschien nog wel veel belangrijker; of die wederzijdse klik er is. Hopelijk tot snel!
Hartelijke groet,
Simone Spijkers

Werkvelden

  • Maatschappelijke organisatie
  • Particuliere markt

Lid van de volgende beroepsverenigingen

  • Overig