Leden

Bavelaar

Bert Bavelaar

Zelfstandig ondernemer
badge RLP

Contact

  • +310653785113 (mobiel)
  • +31172479796 (werk)

http://www.cruciaal.nl

Stationsstraat 9 2405 BL ALPHEN AAN DEN RIJN

Ontwikkeling is onze passie

In een wereld waarin veranderingen de boventoon voeren, wordt van organisaties en mensen gevraagd zich voortdurend te ontwikkelen. De druk om continu te veranderen is groot. Het vermogen om te veranderen, te leren en optimaal te presteren, zowel als individu, als team en als organisatie, vraagt om veel meer dan alleen kennis en cognitieve vaardigheden. Juist aanpassingsvermogen, vitaliteit en veerkracht zijn belangrijke kritische succesfactoren.

Cruciaal heeft de kennis, tools en ervaring in huis om mensen en organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van deze succesfactoren
“In mijn werk combineer ik mijn achtergrond als therapeut met mijn ervaring als trainer en (loopbaan)coach in het bedrijfsleven. Ik leef me gemakkelijk in, kan goed luisteren en hou mensen en teams graag een spiegel voor. Maar uiteindelijk draait alles om het resultaat.
Alle trajecten bestaan uit een mix van coaching, concrete adviezen en handvatten om mee aan de slag te gaan en doelen te bereiken”.

Steeds vaker wordt loopbaanontwikkeling en begeleiding pro-actief ingezet. Dus niet uitsluitend omdat medewerkers hun baan dreigen te verliezen, vastlopen of terugkeren na ziekte, maar omdat ze het gevoel hebben dat hun potentieel niet ten volle wordt benut. Ze willen zich verder ontwikkelen en een goede volgende stap bepalen.
Loopbaanontwikkeling wordt dan ingezet in het kader van talentontwikkeling. Medewerkers willen zich verder ontwikkelen, hun carrière vormgeven en optimaal functioneren in hun werk.

Loopbaanontwikkeling begint bij inzicht: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
Waar liggen mijn potentieel en mijn groeimogelijkheden?
Welke richting wil en kan ik opgaan in mijn loopbaan?
Waar sta ik precies en wat is mijn volgende stap?
Welke kennis en vaardigheden heb ik nodig om nieuwe stappen te zetten?

Loopbaanonderzoek geeft antwoord op deze vragen.
We onderzoeken 3 dingen:
- Interesses, drijfveren, waarden en kwaliteiten (kwalitatief onderzoek)
- (Emotionele) Intelligentie, talenten, potentieel en persoonlijkheid
- Beroepen- en vacature-onderzoek (LDC Trjct beroepen- en vacature-instrument)
De informatie uit verschillende onderzoeken wordt samengebracht in een eindverslag. Dit verslag bevat een concreet loopbaanadvies (inclusief functie- en opleidingsadvies) en vormt het uitgangspunt voor verdere acties en stappen.
In een aantal counselinggesprekken wordt vervolgens gekeken naar de ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden, de te maken loopbaankeuzes en functiemogelijkheden.
Na het traject weet je wat je wilt en hoe je dat kunt realiseren.