Leden

Rooij

Mariëtte de Rooij

loopbaancoach, re-integratiecoach, me.scan, Voice Dialogue
Badge Register Jobcoach
 • Loopbaanontwikkeling
 • Talentontwikkeling
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Re-integratie
 • Outplacement
 • Studiekeuze begeleiding
 • Beroepskeuze begeleiding
 • Sollicitatiebegeleiding

Contact

 • 0639837661 (mobiel)
 • +31639837661 (werk)

http://www.joyful-at-work.nl

Veenweg 5 A 2432 CA NOORDEN

Past jouw baan nog bij wie je nu bent?

“Het onbewuste bewust maken, zodat je vervolgens duidelijke keuzes kunt maken.” dat is wat ik ontzettend interessant vind en waar ik mensen bij begeleid.

Wanneer je het gevoel hebt vast te zitten in je werk en/of privé, kan het heel helpend zijn om zicht te krijgen op wat zich allemaal op onbewust niveau bij je afspeelt. Hierbij maak ik o.a. gebruik van de volgende tools/methodieken: de me.scan, Voice Dialogue en de Landkaart van je binnenwereld.

me.scan
De me.scan laat niet alleen zien waar je van nature goed in bent, maar toont je ook het gedrag waarmee je jezelf tegenhoudt om die stappen te zetten waar je wel naar verlangt. Met het me.scan coachbord op tafel bespreken we in ca. 1,5 uur jouw me.scan. Vaak is er herkenning maar je wordt zeker ook verrast; en soms is het best confronterend. Maar met je nieuwe inzichten durf je wél die lang gedroomde verandering door te voeren of aan de slag te gaan met nog niet eerder ontdekte mogelijkheden. Indien gewenst, begeleid ik deze transformatie in een aantal vervolgsessies.

Ook binnen teams is de me.scan heel mooi in te zetten. Zo zie je welk talent en welk potentieel aanwezig is en wat er eventueel nog ontbreekt. Ook ontdek je welke werkzaamheden het best passen bij de afzonderlijke teamleden. De inzichten uit de we.scan zorgen voor meer onderling begrip, beduidend meer efficiëntie, meer werkplezier en een betere samenwerking. Ook hier kan een aantal vervolgsessies zorgen voor een goede integratie van de uitkomsten.

Benieuwd naar jouw natuurlijke talenten? Doe hier alvast de gratis versie van de me.scan: https://www.talentscan.me/nl/invite/Gratisrapport

Voice Dialogue
Voice Dialogue gaat uit van het idee dat je als mens uit verschillende kanten, delen of subpersonen (ikken) bestaat. Je primaire ikken zijn de kanten van jezelf die veel aan het woord zijn en je gedrag grotendeels sturen. Er zijn echter ook verstoten ikken. Dit zijn de subpersonen die je amper of helemaal niet meer hoort. Stel dat je als primaire ik de Pusher hebt, die ervoor zorgt dat je veel en hard werkt, dan kan het zomaar zijn dat je Levensgenieter volledig monddood is gemaakt. Wanneer je Pusher zo aanwezig, misschien nog wel versterkt door je Perfectionist, dan lukt het op een gegeven moment niet meer om te ontspannen. Het is lastig om zelf uit zo’n patroon te stappen. Voice Dialogue helpt daarbij.

In een Voice Dialogue-sessie gaan we in gesprek met de verschillende subpersonen in jou. Je Pusher mag vertellen hoe hij je helpt, waarom het zo belangrijk is dat hij er is, waar hij je voor behoedt, enz. Ook je Levensgenieter krijgt alle gelegenheid om te vertellen waar hij van houdt, hoe hij zijn rol graag zou invullen, wat hij ziet gebeuren… Niks is goed of fout, alles mag er zijn. Voice Dialogue gaat over het herstellen van de balans in jou. Door alle kanten in jezelf ruimte te geven krijg je andere keuzemogelijkheden en kun je bewuster gaan kiezen welke energie je wilt inzetten.

Landkaart van je binnenwereld
De landkaart is een vloerkaart van 170 cm x 240 cm waarop allerlei emoties en ‘staten van zijn’ staan afgebeeld, bijv. ‘het eiland van inspiratie, het tranendal, het mistig gebied. Werken met de kaart is een vorm van systemisch werk; je kunt op de kaart gaan staan of zitten, maar je kunt ook gebruikmaken van houten poppetjes en andere attributen.
- De kaart nodigt uit om gedachten en gevoelens te uiten; kwetsbare thema's worden zo gemakkelijker besproken.
- De kaart is een prachtige manier om in contact te komen met een diepere laag in jezelf.
- De kaart geeft je richting en laat je zien welke stappen je kunt zetten.
- De kaart zorgt voor verwerking.

Werkvelden

 • Bedrijfsleven (incl. samenwerkingsverbanden en social enterprises)
 • Maatschappelijke organisatie
 • Particuliere markt