1. Home
 2. > Opleidingen - Post-HBO...
 1. FAQ
 2. contact
 3. inloggen
 1. Professionele attitude contact-uren
  Professionele attitude contact-uren
 2. Coachen en Adviseren contact-uren
  Coachen en Adviseren contact-uren
 3. Methoden, technieken en instrumenten contact-uren
  Methoden, technieken en instrumenten contact-uren
 4. Loopbaankunde en arbeidsmarkt contact-uren
  Loopbaankunde en arbeidsmarkt contact-uren
 5. Algemene basiskennis contact-uren
  Algemene basiskennis contact-uren

Het Balkon, o.l.v. opleiders Judith Budde en Karin Brugman | 5 maanden

Vervolgopleiding Voice Dialogue

Basisgegevens

Opleidingsorganisatie:

Het Balkon, o.l.v. opleiders Judith Budde en Karin Brugman
Hooidijk 15
7661 RA Vasse

Lesplaats(en):

Vasse

Telefoonnummer:

0541518194

E-mailadres:

info@hetbalkon.nl

Website:

www.hetbalkon.nl

Contactpersoon:

Sandra Stroot

Doel, doelgroep, inhoud en omvang van de opleiding

Doel:

Deze vervolgopleiding is bedoeld voor begeleiders die al enige ervaring in het werken met Voice Dialogue hebben, zich er meer in willen specialiseren en er allround mee willen leren werken. In deze opleiding ontwikkel je je tot gevorderde facilitator in het werken met deze gelaagde methode leer je je steeds beter af te stemmen op je cliënt en de ontmoetingen met subpersonen. Daarmee faciliteer je diepgaande transformatie.

Doelgroep:

Voor ervaren loopbaanprofessionals, coaches, trainers, psychologen die hun expertise in het werken met Voice Dialogue diepgaand willen uitbreiden.

Omschrijving:

Voice Dialogue is meer dan het werken met delen. De mate waarin een cliënt verandering en persoonlijke groei bereikt hangt af van de mate waarin zich een Bewust Ego Proces heeft ontwikkeld. Zonder dit proces is Voice Dialogue slechts een techniek waarmee je verschillende subpersonen in iemand kunt interviewen. Daarom zoomen we tijdens de vervolgopleiding dieper in op hoe je dit proces versterkt en op de verschillende niveaus van transformatie. Heb je in de basistraining geleerd hoe het is om met verschillende ikken te praten, in de vervolgopleiding gaan we daarin een paar stappen verder. Hoe zorg je ervoor dat subpersonen die misschien nog geen naam hebben zich laten zien in relatie tot jou, de facilitator. Hoe werk je met verstoten ikken en het Innerlijk Kind? Hoe kun je beelden uit dromen of dagdromen gebruiken en hoe zorg je ervoor dat je niet over subpersonen praat maar ze werkelijk uitnodigt om in levende lijve aanwezig te zijn? In deze intensieve vervolgopleiding oefen je met gevorderdenvaardigheden voor het faciliteren. Je leert steeds subtieler af te stemmen op de subpersoon waarmee je in gesprek bent. Daarnaast leggen we de relatie met het wetenschappelijke werk van Brené Brown (De kracht van kwetsbaarheid), Gendlin (Focussen), Kristin Neff (Zelfcompassie) en Sue Johnson (Emotionally Focused Therapy). Deze opleiding wordt gegeven door Judith Budde en Karin Brugman, experts in Nederland op het gebied van Voice Dialogue en schrijvers van de boeken 'Ik (k)en mijn Ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue' en 'Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders'. Zij leren je werken met het klassieke Voice Dialogue, zoals ontwikkeld door de grondleggers Hal en Sidra Stone. De opleiders houden in ieder blok demonstratiesessies. Centraal in elk blok staat het zelf oefenen met het geven van Voice Dialogue sessies aan de hand van eigen materiaal van de deelnemers. Als begeleider krijg je feedback op je aanpak. Door veel sessies te geven, te krijgen en te zien verdiep je je inzicht. Na afloop ben je in staat om uiteenlopende vragen van cliënten adequaat en diepgaand met Voice Dialogue te begeleiden.

Studielast

Contact-uren:

Professionele attitude: 7 uur
Coachen en Adviseren: 5 uur
Methoden, technieken en instrumenten: 35 uur
Loopbaankunde en arbeidsmarkt: 0 uur
Algemene basiskennis: 10 uur

Totaal aantal contacturen:

57 uur

Wekelijkse uren tijdbesteding zelfstudie, onbegeleide groepsactiviteiten, huiswerk:

30 uur

Totale studielast:

87 uur (58 PE punten)

De opleiding beginnen

Toelatingseisen opleidingsniveau / diploma's:

HBO of Academisch of vergelijkbaar

Toelatingseisen algemene werkervaring:

Enige jaren werkervaring als loopbaanprofessional, coach, adviseur, trainer, reïntegratiedeskundige, e.a en ervaring in het werken met Voice Dialogue.

Overige eisen voor deelname:

Voorwaarde voor deelname is dat je de Basistraining Coachen met Voice Dialogue bij het Balkon hebt gevolgd of elders een gelijkwaardige Voice Dialogue training hebt gevolgd.

Aanmeldings- / toelatingsprocedure:

Aanmelden via inschrijfformulier van www.hetbalkon.nl. Opsturen CV en ingevuld intakeformulier. Persoonlijk intakegesprek van 1 uur met opleider. Overmaken van kosten deelname training.

Startdata:

8 november 2017

De opleiding afronden

Beoordeling en / of toetsing leerresultaten:

Nee

Diploma of certificaat:

Ja, Certificaat van deelname

Overige gegevens

Kosten van de opleiding excl. BTW:

€ 2.250,00

Bijkomende kosten (bijv. studiematerialen):

€ 55,00

Wordt de opleiding bij open inschrijving aangeboden?

Ja

Wordt de opleiding `in-company` aangeboden?

Ja

Totale duur (doorlooptijd) van de opleiding:

5 maanden

Opleidingsdagen / avonden en verdeling over de opleidingsduur:

Opzet: Individuele intake met opleider Judith Budde, 3 blokken van 2,5 aaneengesloten dagen (aanvang 14.00 uur op dag 1; vertrek 16.30 op dag 3); 2 tussentijdse oefenbijeenkomsten; 1 individuele Voice Dialogue sessie buiten de opleiding, literatuurstudie en deelname aan het digitale leerplatform.

Minimum / maximum aantal deelnemers:

Minimaal 6, max. 15 deelnemers

Keurmerken / erkenningen / accreditaties:

CRKBO - NOLOC

Sinds wanneer bestaat opleiding:

2011

Aantal mensen dat de opleiding mer succes heeft afgerond:

meer dan 20, maar minder dan 60

Aanvullende informatie:

De hierboven genoemde opleidingskosten zijn vrij van BTW. De boeken 'Ik (k)en mijn Ikken' en 'Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders' van de opleiders Judith Budde en Karin Brugman is verplichte literatuur tijdens de opleiding. Wil je meer weten over Voice Dialogue of er een artikel over lezen, kijk dan op onze website op de informatiepagina over Voice Dialogue, of stuur een email met je vragen naar info@hetbalkon.nl. We zijn je graag van dienst. Reviews van oud-studenten zijn te vinden op www.hetbalkon.nl

Laatst bijgewerkt op:

02-08-2017 12:07

Feedback

Nog geen feedback gegeven.