1. Professionele attitude contact-uren
  Professionele attitude contact-uren
 2. Coachen en Adviseren contact-uren
  Coachen en Adviseren contact-uren
 3. Methoden, technieken en instrumenten contact-uren
  Methoden, technieken en instrumenten contact-uren
 4. Loopbaankunde en arbeidsmarkt contact-uren
  Loopbaankunde en arbeidsmarkt contact-uren
 5. Algemene basiskennis contact-uren
  Algemene basiskennis contact-uren

De Ommezwaai | 6 maanden

Loopbaanprofessional 3.0

Basisgegevens

Opleidingsorganisatie:

De Ommezwaai
Koelmalaan 350 – 0.07
1812 PS Alkmaar

Lesplaats(en):

Alkmaar

Telefoonnummer:

06- 26050412

E-mailadres:

Jacqueline.boots@ommezwaai.nl

Website:

www.ommezwaai.nl

Contactpersoon:

Jacqueline Boots & Joke de Geest

Doel, doelgroep, inhoud en omvang van de opleiding

Doel:

Tijdens deze praktische opleiding leer je niet alleen om mensen professioneel te begeleiden bij het maken van keuzes in hun loopbaan. Je bent ook in staat om je coaching en advisering af te stemmen op de continu veranderende arbeidsmarkt en wat bedrijven vragen van hun medewerkers. Je leert werken met de methode JOBtoWORK, waarmee je je klanten daadwerkelijk eigen regie en verantwoordelijkheid geeft over hun loopbaantraject en dus hun loopbaan. Deze methode is toepasbaar voor 90% van de mensen van LBO tot en met HBO/WO niveau. Je bent in staat om zelf het belangrijkste instrument te zijn van je loopbaancoaching.

Doelgroep:

Je bent een beginnende of meer ervaren loopbaancoach of HR professionals, die zich interesseert in de ontwikkeling van mensen. Je hebt al ervaring met coachen. Je wilt je vaardigheden op het gebied van loopbaancoaching en – advisering aanscherpen en aan laten sluiten aan de continue ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Bedrijven vragen immers andere competenties en keuzes van hun medewerkers.

Omschrijving:

Onze visie is dat verandering altijd bij jezelf begint. Dit betekent dat de eigen (loopbaan)ontwikkeling centraal staat om daarna de transfer te maken naar de coaching van de loopbaanontwikkeling van de ander. De onderwerpen van de 5 blokken zijn: • Foto van jou als loopbaanprofessional Tijdens dit blok breng je in kaart wat voor loopbaanprofessional je wilt zijn, welke competenties je daarvoor nodig hebt en welke competenties je daarvoor nog te ontwikkelen hebt. • Methode JOBtoWORK Deze methode bied je meer dan 200 tools, die je voor 90% van al je klanten kunt inzetten. Naast theorie- en achtergrondinformatie ga je aan de slag met (eigen) casuïstiek. • De start en opbouw van een traject We gaan uitgebreid in op het intakegesprek, de haalbaarheid van een loopbaanvraag, het gezamenlijk uitstippelen van een loopbaantraject en de verslaglegging naar de opdrachtgever. Communicatie is een belangrijk onderdeel van loopbaancoaching. In dit blok gaan we in op de verschillende stijlen en persoonlijkheidstypen. Verder komen drijfveren aan bod en gaan we in op welke rouw een verandering met zich mee kan brengen • Loopbaancoaching in de praktijk – kansen en belemmeringen Door zelf te ervaren en oefenen, leer je het meest. We hebben in dit blok een middag ingeruimd voor speedcoaching met een “echte” klant. Verder aandacht voor: creatief denken, overtuigingen & belemmeringen, dilemma’s en loopbaankeuzes in relatie tot de arbeidsmarkt. • Online zichtbaarheid en ondernemerschap Social media is een niet meer weg te denken onderdeel in een loopbaantraject. Hoe zorg je ervoor dat jij en je klant optimaal zichtbaar zijn? Als medewerker van de toekomst is ondernemerschap een belangrijke competentie . Dit geldt voor zowel mensen in loondienst als zelfstandigen. In dit blok maken we gebruik van het Business Model Canvas en het daarvan afgeleide Business Model You.

Studielast

Contact-uren:

Professionele attitude: 26 uur
Coachen en Adviseren: 20 uur
Methoden, technieken en instrumenten: 18 uur
Loopbaankunde en arbeidsmarkt: 16 uur
Algemene basiskennis: 8 uur

Totaal aantal contacturen:

88 uur

Totaal aantal uren tijdbesteding zelfstudie, onbegeleide groepsactiviteiten, huiswerk:

120 uur

Totale studielast:

208 uur (138 PE punten)

De opleiding beginnen

Toelatingseisen opleidingsniveau / diploma's:

Minimaal een HBO diploma of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau

Toelatingseisen algemene werkervaring:

Je bent een professional, die zich interesseert in de ontwikkeling van mensen. Je hebt bij voorkeur werkervaring opgedaan in het brede werkveld van mens en werk.

Toelatingseisenwerkervaring op het gebied van loopbaanprofessie:

Je hebt al ervaring met coachen. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met het begeleiden van mensen met loopbaanvraagstukken. In de opleiding ga je daarmee aan de slag.

Overige eisen voor deelname:

Je bent leergierig en bereid tot zelfreflectie. Je hebt - naast de opleidingsblokken - voldoende tijd voor zelfstudie en voor het oefenen met oefenklanten en proefklanten.

Aanmeldings- / toelatingsprocedure:

intakegesprek

Startdata:

september 2018

De opleiding afronden

Beoordeling en / of toetsing leerresultaten:

Ja, Eindgesprek, waarin het portfolio beoordeeld wordt door de trainers. Het portfolio bestaat uit de volgende onderdelen: • Persoonlijk actieplan • Persoonlijk ontwikkelplan • Training met JOBtoWORK • Plan van aanpak en offerte proefklant • Reflectieverslag loopbaanprofessional – proefklant • Reflectieverslag proefklant • Evaluatieformulier proefklant

Diploma of certificaat:

Ja, Certificaat

Overige gegevens

Kosten van de opleiding excl. BTW:

€ 3.000,00

Bijkomende kosten (bijv. studiematerialen):

€ 50,00

Wordt de opleiding bij open inschrijving aangeboden?

Ja

Wordt de opleiding `in-company` aangeboden?

Nee

Totale duur (doorlooptijd) van de opleiding:

6 maanden

Opleidingsdagen / avonden en verdeling over de opleidingsduur:

5 blokken van 2 dagen, 2 intervisie bijeenkomst en 2 individuele coachingsgesprekken.

Minimum / maximum aantal deelnemers:

minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers

Keurmerken / erkenningen / accreditaties:

De opleiding resulteert in een portfolio, dat de basis vormt voor accreditatie voor loopbaanprofessional voor het NOLOC.

Sinds wanneer bestaat opleiding:

De Ommezwaai biedt de opleiding Essenties Loopbaancoaching aan sinds 2006. In 2016 is de opleiding gerestyled en meer gericht op werkgeluk, ondernemend gedrag van werknemers en de arbeidsmarkt van de toekomst. Bovendien is de methodiek JOBtoWORK toegevoegd aan het programma.

Aantal mensen dat de opleiding mer succes heeft afgerond:

meer dan 60, maar minder dan 200

Laatst bijgewerkt op:

19-03-2018 20:57

Feedback

Nog geen feedback gegeven.

Feedback toevoegen