1. Home
  2. Keurmerken
  3. Noloc Erkend...

Noloc Erkend Loopbaanprofessional

 

 

Hoe word ik een Noloc Erkend Loopbaanprofessional? 

Het aanvragen van de beroepserkenning 'Noloc Erkend Loopbaanprofessional' is zowel mogelijk voor leden als voor niet-leden van Noloc. Niet-leden dienen zich eerst aan te melden via het aanmeldingsformulier waarbij je kiest voor  'Aanvraag Externe Aansluiter'.


Om je beroepserkenning ‘Noloc Erkend Loopbaanprofessional’ te behalen en zo in het Noloc beroepsregister te worden opgenomen, doorloop je de volgende stappen

1. Lees de brochure om op de hoogte te raken van alle ins en outs van de erkenning.

2. Lees het beroepsprofiel Loopbaanprofessional door, zodat je weet wat er van jou als loopbaanprofessional verwacht wordt.

3. Lees het toetsingskader Loopbaanprofessional door, waarin het beroepsprofiel is vertaald naar concrete erkenningseisen waarop je aanvraag wordt beoordeeld.

4. Lees de toelichting op het toetsingskader door, waarin bepaalde eisen en terminologieën in het toetsingskader verder worden verduidelijkt.
Lees tevens het beoordelingskader door, waarin nader is uitgewerkt waarop beoordelaars letten bij de beoordeling van je erkenningsdossier. 

5. Lees het Reglement van Toelating en Registratie (RTR) door, zodat je een beeld krijgt van de aanvraag- en beoordelingsprocedure, de mogelijkheden van bezwaar en beroep, en de relatie tussen registratie en lidmaatschap.

6. Meld je aan voor Noloc erkenning en vul het aanmeldformulier beroepsregister in. Na ondertekening en inzending van dit formulier ontvang je via de toetsingsinstantie CRP binnen twee weken toegang tot je persoonlijke dossier. Zij verzoeken je om de gevraagde documenten aan je persoonlijke dossier toe te voegen en deze vervolgens ter beoordeling in te dienen. 
Lees daartoe ook de handleiding technische procedure aanvraag beroepserkenning.

7. Maak een beroepsgericht CV dat aansluit op de eisen van het toetsingskader.

8. Maak een kopie van het document waarmee je je HBO-niveau aantoont (diploma, EVC, assessment; zie ook toelichting op toetsingskader).

9. (Indien van toepassing) Maak een kopie van aanvullende documenten die aantonen dat je voldoet aan de 98-uurs eis van aanvullende opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van het loopbaanvak. Zie ook toelichting op toetsingskader.

10. Maak een geanonimiseerde casusbeschrijving dat voldoet aan de eisen van het toetsingskader. Besteed daarbij ruime aandacht aan het onderdeel ‘reflectie op de eigen competenties’. Zie ook toelichting op toetsingskader.


De aanvraag wordt behandeld:

Wanneer je een compleet dossier hebt vraag je beoordeling aan via het formulier in je elektronisch dossier. Daarna vindt beoordeling van je dossier plaats door de Commissie van Toetsing en Registratie (CTR). Via een bericht vanuit je elektronisch dossier ontvang je de uitslag van deze beoordeling. Bij een positieve beoordeling ontvang je het Bewijs van beroepserkenning 'Noloc Erkend Loopbaanprofessional' (per post, via Mijn Noloc kun je controleren of het adres in de administratie klopt), word je opgenomen in het beroepsregister voor loopbaanprofessionals en mag je het keurmerk 'Noloc Erkend Loopbaanprofessional' voeren.

Bij een negatieve beoordeling bestaat de mogelijkheid je dossier aan de hand van de opmerkingen van de beoordelaars aan te passen / te completeren en in zijn geheel opnieuw ter beoordeling in te dienen.  Indien je het niet eens bent met je beoordeling, dan bestaat de mogelijkheid van bezwaar en beroep.

 

Hulp nodig van een mentor bij je erkenningsaanvraag?

Lees meer over het mentoraat.