Update TOGS: SBI-code melden dichtgezet

Eerder deze week hebben wij alle leden opgeroepen hun SBI-code te melden bij het Noodloket. Het kabinet heeft 7 april 2020 besloten om per uiterlijk 15 april 2020 de TOGS-regeling aan te vullen. Er is een definitieve lijst samengesteld en SBI-codes kunnen op dit moment niet meer gemeld worden bij het noodloket. Dank aan degenen die hun SBI-code afgelopen week wel al gemeld hadden.

Uitbreiding

De SBI-code 85.59.2 (bedrijfsopleiding en training) staat nu op de lijst om aanspraak te maken op de financiële tegemoetkoming. Dit kan gunstig zijn voor een deel van onze leden. Overigens is het dan wel van belang dat de onderneming een eigen fysieke vestiging heeft en niet op een woonadres staat ingeschreven. Helaas staan ondernemingen in onze beroepsgroep verspreid over verschillende SBI-codes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Uiteraard zouden wij graag zien dat ook andere SBI-codes zoals bijvoorbeeld 7810 Arbeidsbemiddeling of 70.22.10 Organisatieadviesbureaus of of 74.90O Overige Specialistische Zakelijke Dienstverlening in aanmerking komen en daar blijven wij aandacht voor houden.

Lees hier het nieuwsbericht over de tweede uitbreiding van de SBI-codes.

Tozo

Voor zelfstandig ondernemers is er ook de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in het leven geroepen. De regeling werkt terug tot 1 maart. Wanneer je vanaf 1 maart 2020 in de financiële problemen bent gekomen, als gevolg van corona-gerelateerde maatregelen, kun je bij de gemeente waar je woont een aanvraag indienen. 

NOBCO heeft hier de informatie over financiele tegemoetkoming nog eens op een rijtje gezet.

Lees hier de informatie van de Rijksoverheid over de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo).