Trends en ontwikkelingen mei 2019

Van stroomversnellingsteam arbeidsmarkt tot VNO-NCW, wet arbeidsmarkt en UWV. Concrete zaken die spelen en/of vastzitten. 

Stroomversnelling arbeidsmarkt

Met stroomversnellingsteam arbeidsmarkt (waar Noloc onderdeel van is) door collectieve wijsheid te activeren tot concrete oplossingen gekomen, die we, niet alleen, wel samen, kunnen realiseren. Het is een fijne groep, die snel schakelt met elkaar en we leren veel van en met elkaar. Zodra we zover zijn qua operationalisering zullen we er in deze nieuwsbrief natuurlijk ook verder aandacht aan geven.

Trends en ontwikkelingen

Een loopbaanperspectief op LevenLangOntwikkelen

Arbeidsmarkt aan het afkoelen en krapte verhelpen

Wet arbeidsmarkt in balans
Of de wet er door komt bij de 1e kamer is een vraag. Bij het ter perse gaan van deze nieuwsbrief zal het naar verwachting bekend zijn.

UWV diversen
Veel berichtgeving over het UWV

VNO-NCW overheid kan bedrijfsleven beter ondersteunen bij SDGs
Veel mensen in Nederland hebben er nog niet van gehoord, toch is ons vak vooral belangrijk voor het bereiken van de duurzame ontwikkeldoelen.

193 regeringsleiders wereldwijd hebben een aantal jaren geleden de Sustainable Development Goals omarmd. Ze worden steeds bekender in Nederland en zijn een mooi kader om de samenleving mee te transformeren. Het fijne voor ons vak is dat dit het snelste gaat als mensen zich ontwikkelen. SDG8 is bijv. Decent Work en Economic Growth is een van de doelen, die op ons van toepassing is. Meer info over de doelen, zie: www.sdgnederland.nl.

Hartelijke groet,
Marjolein Hins
namens Belangenbehartiging en Marktontwikkeling