Trends en ontwikkelingen februari 2020

Mensen met een beperking krijgen extra impuls vanaf 2021 en ander nieuws dat interessant is als je de ontwikkelingen die ons vakgebied raken wilt weten.

Ontwikkeladvies

Men is nu bezig met de declaraties verwerken van 2 t/m 8 december, lezen wij op de website. Meer informatie hebben we op dit moment niet dat de stapel ingediende declaraties mondjesmaat worden verwerkt. Binnenkort ga ik nog even bellen om te horen hoever men is met de afhandeling.

Wetgeving

Vanaf 1 maart melding buitenlandse opdrachtnemer controleren
Lees hier het artikel van personeelsnet

Extra impuls om mensen met een beperking aan het werk te helpen
De helft van de mensen met een beperking heeft werk. De andere helft niet. De meesten van hen willen wel graag werken. Logisch want werk is meer dan alleen geld verdienen. Het betekent ook vooral nieuwe dingen leren, mensen ontmoeten en met verhalen thuis komen. De staatssecretaris wil mensen met een beperking met een reeks van nieuwe maatregelen verder helpen. Zij stuurt vandaag haar wetsvoorstel Breed Offensief aan de Tweede Kamer. De beoogde inwerkingtreding van het wetsvoorstel is 1 januari 2021. Lees meer >

Overig interessant nieuws

Commissie Borstlap hoopt vooral momentum te creëren
Lees hier het artikel uit De Volkskrant

Slechts kwart werkgevers heeft strategie om technologie te integreren
Lees hier het artikel van de site van F-facts

Kamer ontevreden over tempo Leven Lang Ontwikkelen
Lees hier het artikel van ROC Nederland

Vanuit mijn kennis en ervaring snap ik wat de tweede kamer hier zegt. De doorbraken komen niet, omdat het individu ontwikkelen niet los gezien kan worden van het collectief ontwikkelen. Als je mensen ontwikkelt moet je je organisatie ontwikkelen en vice versa. Of dit nu de politieke of overheidsorganisaties betreft of het commerciële bedrijf, overal waar mensen werken moet deze twee op elkaar worden afgestemd. Zoals men met de SLIM regeling ook voorstaat te bereiken binnen het MKB. Het vraagt echt een paar extra stappen om tot doorbraak te komen.

5 tips voor een onderscheidend profiel
Lees hier de 5 tips van Zipconomy 

De Broekriem heeft JobOn vanaf 14 februari
DeBroekriem wordt JobOn (lees meer op www.jobon.nl ). Op 14 februari zij ze live gegaan met hun nieuwe naam.

The Experience Award
Lees hier het artikel

Hartelijke groet,
Marjolein Hins
namens Belangenbehartiging en Marktontwikkeling