Terugblik Teamdag 2018

Op donderdag 11 oktober hebben wij weer onze jaarlijkse teamdag ( voorheen kaderdag) georganiseerd op een fantastische locatie met uitzicht op de Rijn bij de Westerbouwing in Oosterbeek.

Het was een dag met een gouden randje door de combinatie van deze mooie locatie en het prachtige weer.

In de ochtend hebben wij vooral naar buiten gekeken; wat gebeurt er in de arbeidsmarkt en hoe blijf ik mijn toegevoegde waarde behouden in deze snel veranderende markt tijdens de Workshop “Een blik in de toekomst” verzorgd door de IG Group. Dorien Waasdorp nam ons mee naar de  nabije toekomst en gaf een verrassende, andere kijk op het vak van de loopbaanprofessional. Data werd gecombineerd met praktische voorbeelden om te laten zien hoe snel de ontwikkelingen gaan op het gebied van digitalisering, waarbij ons vak ook zeker gaat veranderen.

Na een heerlijke lunch buiten met de nodige ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen zijn we in de middag naar binnen gaan kijken tijdens de workshop “Common Ground”.

Hoe vind je “Common Ground” in je verbinding met je coachee en de wereld om je heen? Hoe bouw je een onderlinge verhouding op basis van vertrouwen? Hoe nodig je iemand uit om bij zijn eigen essentie te komen in het moment? Deze principes werden toegepast vanuit de tango als basis. We hebben gedanst en veel gelachen, het was een prachtige afsluiting van een mooie dag samen, een dag van tegenstellingen, een beetje ying en yang.

Aan het einde ging iedereen ook nog naar huis met het boek GEEN PANIEK! Maar ook jouw baan gaat eraan, van Ben Rogmans over de onterechte angst voor robotisering en kunstmatige intelligentie. Tipje van de sluier: blijf wel leren!

Beste vrijwilligers: Bedankt voor jullie inzet het afgelopen jaar!