Terugblik op een succesvolle Week van de Loopbaan

Terugblik op een succesvolle Week van de Loopbaan

Maar liefst 282 loopbaanprofessionals openden dit jaar van 17 tot en met 22 september hun deuren tijdens de Week van de Loopbaan. Een record! Net als het aantal partners (42!) dat samen met ons het evenement heeft gepromoot.

Met name Online en in kranten is er veel aandacht geweest voor de Week van de Loopbaan. Door het land zijn er veel "loopbaan-initiatieven" geweest. Op de specifieke pagina die gaat over de Week van de Loopbaan heeft het ons 7419 bezoekers op geleverd. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar jouw ervaring als deelnemer en daarom is er een enquête verstuurd. Hieronder alvast een terugblik inm de vorm van reacties van deelnemers via diverse social media.

Op de tijdlijn van Werknet033
Afgelopen week hebben we veel gesprekken gevoerd in het kader van de week van de Week van de Loopbaan. Opvallend was dat er relatief veel mensen aangaven te voelen dat het in hun huidige functie “kriebelt en knelt”. En zich afvroegen hoe ze heel iets anders kunnen gaan doen zonder groot opleidingstraject of fors inkomensverlies. Bij het denken over “iets anders” blijken veel mensen een functie als uitgangspunt te nemen, bv leraar of verpleegkundige. Door in de gesprekken de persoon zelf als uitgangspunt te nemen, ontstonden er ineens interessante mogelijkheden die ook echt haalbaar waren. En gingen mensen met een eerste “actie” de deur uit. Fijn om aan bij te dragen! 

Margreet Jonker heeft een bericht op de tijdlijn van Helder-Loopbaanadvies gedeeld.
Zeer tevreden, 12 aanmeldingen!

Rooskleurig Coaching Uithoorn heeft meerdere berichten geplaatst, waaronder deze
Week van de Loopbaan: vanmiddag in de de Bibliotheek Amstelland #Aalsmeer. Vier geïnteresseerden gesproken o.a. over hoe je na jaren weer terug kan keren in je vakgebied aansluitend aan je studie, nadat je jaren daarbuiten werkzaam bent geweest, hoe pak je dat aan? Verder het optimaal inzetten van LinkedIn bij het vinden van een baan. En, hoe belangrijk netwerken is bij het heroriënteren op de arbeidsmarkt. Een boeiende Week van de Loopbaan geweest. Opvallend hierbij is dat er met name vrouwen aan hebben deelgenomen. Girls power?! Wie weet! Ik heb er in ieder geval met veel plezier aan meegewerkt, weer een goed initiatief van de Noloc.

En tenslotte vele prachtige reclame uitingen zowel op Twitter, LinkedIn, Facebook en op instagram, zoals dit voorbeeld van Elke Jaarsma-Blom Life- & Loopbaancoaching.

foto: instagram - Elke Jaarsma-Blom Life- & Loopbaancoaching