Terugblik Noloc Loopbaancongres 2018

Interessante, inspirerende en goede verhalen. Barista’s met heerlijke cappuccino’s,  een professionele fotograaf voor een fantastische nieuwe portretfoto… een eerste greep uit het uitgebreide aanbod op het Noloc Loopbaancongres van 13 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Volledig uitverkocht en in volle zalen kwamen ruim 900 vakgenoten bij elkaar om nieuwe kennis op te doen, zich te laten inspireren en bij te praten met elkaar. Bekijk de video impressie en de foto`s van het Loopbaancongres. Bekijk ook de interviews waarin sprekers hun kennis delen.  

“Talenten laat je zien”. Dat was het thema en dat was te merken. Kennisprofessionals, Young Professionals, topsprekers, talententoolbox… het was bijna te veel om bij te houden.

Toch was het ook ontspannen (zelfs met een rustruimte). In de ruime hal was genoeg ruimte om rustig even koffie te drinken, het aanbod van alle exposanten te bekijken en bij te praten.

Voor ieder wat wils, dat was de opzet. Geen lineair programma maar een keur van workshops en presentaties. Meer een belevenis, bijna een festival. Eigentijds en met een app als programmaboekje Dat was nog wel even wennen voor sommigen, maar uiteindelijk vond ieder toch de locatie en spreker van zijn/haar keuze.

Belangrijk was ook de aandacht voor het samengaan van Noloc en CMI. Een mijlpaal om nu de twee voorzitters samen op het podium te zien: een duidelijke blijk van de goede samenwerking en de plannen om in 2020 met één sterk onafhankelijk keurmerk loopbaanprofessionals te ondersteunen in de markt. 

Een onderwerp dat veel terug kwam in presentaties was de toenemende snelheid van de digitalisering en de verandering in werk. Welke consequenties gaat dat hebben en hoe haak je aan? Hoe begeleid je mensen naar werk in een wereld waar veranderingen steeds sneller gaan en nieuwe uitvindingen binnen no time al weer verouderd zijn?

Een aantal quotes die eruit sprongen, zowel live als op Twitter:

“Blijf bij je eigen waarden, denk buiten het gemiddelde”

“Leiderschap is doen wat juist is ongeacht de consequenties”

“Digitalisering gaat niet tot minder maar tot meer werk leiden”

Sommige mensen kwamen met hun hele afdeling. Anderen kwamen op eigen houtje. Het zoemde en bruiste en het was voor ons mooi te zien hoe bevlogen, enthousiast èn kritisch onze leden deelnamen aan ons jaarlijks hoogtepunt.

Trots
Waar wij met het bestuur vaak in kleine zaaltjes vergaderen, plannen maken en acties uitzetten, is dit toch waar we het voor doen. Zoveel leden bij elkaar. Zo met elkaar ieder jaar weer professioneler ons vak neerzetten, beleven en in de schijnwerpers zetten.

Met trots kijken we terug en met nieuwe inspiratie gaan we het nieuwe jaar in. Er blijven altijd dingen die beter kunnen, die we volgend jaar nog mooier willen maken. Dus houd de agenda in de gaten en kom ook in 2019 weer met ons elkaar inspireren. Zo bouwen we aan ons vak en de toekomst.

Namens het Noloc bestuur,

Ruerdje van Mierlo