Terugblik Ledenraad

Op 21 juni jl. was ik - voor het eerst sinds 4 jaar - weer aanwezig bij een vergadering van de Ledenraad van Noloc. Die vergadering was de eerste na de recente verkiezingen voor de ledenraad. Dat betekent tevens een gedeeltelijke 'wisseling van de wacht.'

De vergadering verliep daarom in twee stappen. De zittende ledenraad, met Wim Becker-Hoff als voorzitter, nam het voortouw bij de eerste vijf agendapunten. Het belangrijkste agendapunt betrof de jaarrekening over 2016 en het positieve verslag van de kascommissie en - op basis daarvan - het verlenen van decharge voor het gevoerde beleid.

Het vijfde agendapunt was 'benoemingen bestuur'. Henri Gesink en Ester Leibbrand waren aftredend en opnieuw benoembaar voor een derde (laatste) termijn. Beiden zien nog genoeg uitdagingen om door te gaan. Daarna was het mijn beurt om benoemd te worden tot algemeen lid van het bestuur. Daarmee is het bestuur van het Noloc bestuur weer compleet.

Het 6e agendapunt was het aftreden van de zittende ledenraad en het aantreden van de nieuwe ledenraad voor de periode 2017-2020. Dat ging niet ongemerkt voorbij. Naast dank voor het verrichte werk waren er ook welverdiende bloemen voor de vertrekkende leden. De voorzittershamer werd overgedragen aan Erik Wissema. Een deel van de zittende leden was bij de verkiezingen gekozen voor een tweede termijn. Ester heette de nieuwbenoemde leden van harte welkom. De resterende agendapunten werden door de nieuwe ledenraad bekwaam afgewerkt (het concept verslag van de vergadering vind je op de website van Noloc).

De dag werd afgesloten met broodjes en wat te drinken. Heerlijk in het avondzonnetje in de fraaie tuin van vergaderlocatie Kraaybeekerhof. Dat was ook een mooie gelegenheid om kennis te maken en om bij te praten met enkele vertrekkende leden van de ledenraad die ik nog kende uit mijn eigen periode als lid van de ledenraad (2010-2014).

Hans Hockx