Save the date - 6 december 2018 - Lectorale rede Jan Willem de Graaf

Beste relatie,  

Op donderdag 6 december (13.00-18.00 uur) vindt de installatie plaats van Jan Willem de Graaf als lector van het lectoraat Brain & Technology van de Academie Mens & Arbeid (AMA) bij hogeschool Saxion in Deventer.

Het lectoraat organiseert voorafgaand aan de lectorale rede meerdere lezingen door leden en studenten van het lectoraat. 

Daarna wordt Jan Willem door Ineke van Oldeniel (Lid van het College van Bestuur) geïnstalleerd als lector, waarna hij zijn lectorale rede zal uitspreken. We sluiten deze feestelijke middag af met een borrel.

Lectoraat Brain & Technology
De wereld verandert. Terwijl wij ons druk maken over op welke partij we moeten stemmen, beseffen we niet dat niet verkiesbare partijen ons dagelijks doen en laten het sterkst beïnvloeden: de high-tech multinationals. In hun slogans noemen multinationals technologie en toekomst vaak in een adem. Smart staat daarbij gelijk aan goed overweg kunnen met hun producten, ongeveer zoals stoer en mondain vroeger door de tabaks-marketeers gelijk werd gesteld aan roken. En door de globalisering hebben deze multinationals nu meer dan ooit ook de politici in hun macht, inclusief degene waarop u stemt. Maar worden we niet ook geleefd door smart technology? In de lezing komen thema’s, technieken en toepassingen van het lectoraat aan de orde, alsmede een voorstel om vanuit psychologisch perspectief vier voorwaarden te stellen aan (smart) technologie. Get ready for a smart world!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Trea van der Vecht, e-mail t.vandervecht@saxion.nl