Podcast serie 'De Loopbaancoach'

Graag attendeert Noloc je op de podcast serie ‘De Loopbaancoach’ waarin sociaal psycholoog Japke Ebbinge in gesprek gaat met experts op het gebied van loopbaanontwikkeling. De podcast serie wordt gemaakt vanuit de Leergang Loopbaancoaching. Het doel is het delen van actuele kennis en ontwikkelingen vanuit de psychologie om loopbaancoaches te inspireren en te voeden bij het uitoefenen van hun vak.

De nieuwste podcast 'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid' is nu te beluisteren. Vreneli Stadelmaier schreef twee boeken: f*ck de onzekerheid en een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Over het impostor syndrome en hoe vrouwen zich voor kunnen bereiden op het werken in een overwegend masculine wereld met masculine spelregels. 

Ze gaat daarbij in haar podcast in op het belang van het hebben van masculiniteit en femininiteit in leven én loopbaan, zowel voor vrouwen als voor mannen, en geeft helder aan hoe vrouwen zich (beter) kunnen voorbereiden op de masculine spelregels die in een groot deel van onze maatschappij nog bovenliggend zijn.

Op dit moment is er al een ruim aantal podcasts te beluisteren, bijvoorbeeld over ACT, over de functie van onze drie soorten brein in het maken van loopbaankeuzes, Transactionele Analyse, Storytelling en over de verschillende metaforen van Kerr Inkson.

De podcast is op verschillende manieren te beluisteren: Itunes, Spotify ((zoek op de loopbaancoach), de site van de HvA en instagram: de_loopbaancoach