Podcast serie ‘De Loopbaancoach’

Graag attendeert Noloc je op de podcast serie ‘De Loopbaancoach’ waarin sociaal psycholoog Japke Ebbinge in gesprek gaat met experts op het gebied van loopbaanontwikkeling. De podcast wordt gemaakt vanuit de Leergang de Psychologie van de studiekiezer (HvA). Het doel is het delen van actuele kennis en ontwikkelingen vanuit de psychologie om loopbaancoaches te inspireren en te voeden bij het uitoefenen van hun vak.

Op dit moment is er al een ruim aantal podcasts te beluisteren, bijvoorbeeld over ACT, over de functie van onze drie soorten brein in het maken van loopbaankeuzes en over de verschillende metaforen van Kerr Inkson. Het aanbod zal in de komende tijd uitgebreid worden.

De podcast serie is binnenkort te vinden in de online leeromgeving van Noloc, maar ook te beluisteren via itunes, Spotify (zoek op de loopbaancoach), soundcloud en via de website van de HvA.

Leergang de Psychologie van de studiekiezer

De Leergang de psychologie van de studiekiezer is een leergang van een jaar waarin professionals uit het veld; decanen, studiekiezeadviseur, loopbaanbegeleiders, coaches etc. zich een jaar lang in 9 masterclasses en intervisiegroepen verdiepen en versterken in hun ambacht. Dit doen ze door kennis vanuit de psychologie, instrumenten en vaardigheden toe te passen in de eigen loopbaanpraktijk.

Blog Loopbaanspiegels

De docenten van de leergang zijn naast de podcast ook de blog Loopbaanspiegels gestart. Een blog waarin het fenomeen loopbaankeuzes, de begeleiding van loopbaankeuzes en alles wat daarbij komt kijken, wordt bekeken, bespiegeld en onderzocht op basis van kennis en inzichten uit de psychologie. Psycholoog en docent Daphne Wiersema neemt je in de eerste blog mee naar hoe je als loopbaanbegeleider ‘het ware zelf’ aan de gesprekstafel kunt krijgen. Deze blog is hier te lezen.