#Ontwikkeladvies - update september 2019

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur.
Lees meer

Deze maand kwam een hoogtepunt aan goede reacties en complimenten binnen op het Ontwikkeladvies. Ook aandacht voor een artikel van Regina van Amson, reacties op brief van het ministerie, contact met Wouter Koolmees en handige weetjes.

Enthousiast over het Ontwikkeladvies

De afgelopen maand kreeg onze coördinator Ontwikkeladvies zeker vier keer mensen aan de telefoon of via email die haar expliciet benaderden om te zeggen hoe blij ze zijn met het Ontwikkeladvies. Van hoe zij zelf hun werkwijze hebben veranderd tot aan hoe tevreden hun klanten zijn. Het feit dat er zo’n hoge eigen regie in de subsidieregeling is gebracht, geeft de energie die de makers ervan hadden gehoopt. Super om terug te horen en natuurlijk ook een mooie basis voor een eventuele voortzetting.

Fijn om te merken hoe het werk van afgelopen jaren wordt gewaardeerd door onze leden en hun klanten. 
Activiteiten van Marjolein Hins, die vanaf 2000 al nieuwe ontwikkel-, leer- en werkvormen creëerde en lobbyde in Den Haag, in 2006 voor zelfredzaamheid met als doel in 2019 uiteindelijk op LevenLangOntwikkelen uit te komen. Vanaf 2011 kwam zij, door ons gevraagd, haar verbindende talent en netwerk in Den Haag en andere omgevingen ook voor Noloc inzetten. In de loop der jaren wist zij vanuit Noloc en OntwikkelRijk, samen met Marlies van Venrooij, Erwin Holterhues van VACO, overige netwerkpartners w.o. Judith Semeijn en vele anderen samen met o.a. het ministerie van SZW en OCW het Ontwikkeladvies 45+-ers en het Ontwikkelvoucher in de Banden- en Wielenbranche neer te zetten. Ook bogen zij met de vorige voorzitter van MKB NL de term LevenLangLeren om naar LevenLangOntwikkelen en gaven we die samen verder vorm door een definitie te maken met OU wetenschappers Marinka Kuijpers, Judith Semeijn en Beatrice van der Heijden.
Daarnaast was er onze samenwerking als Ontwikkeladvies team intern binnen Noloc (zie onderaan dit bericht wie dat zijn) en met het bestuur van Noloc dat op ons advies een prachtige database ontwikkelde om de leden, die het Ontwikkeladvies geven, zichtbaar te maken. Laten we vooral ook denken aan Hester en Shireen op ons secretariaat, die alle standaardvragen beantwoorden en mensen helpen met de database. Ook de mensen op de helpdesk van het ministerie werden genoemd en bedankt. Zelf voegt Marjolein er nog graag de contacten met het beleidsteam en de PR en communicatieafdeling bij het ministerie aan toe, dat gaat ook heel prettig en goed.

Prachtig dat wordt gezien en ervaren dat je dit soort successen alleen met elkaar kunt realiseren. Dank iedereen voor het delen van jullie complimenten met ons en dank alle leden actief met het Ontwikkeladvies voor jouw bijdrage hieraan!

Complimenten voor en van Regina van Amson
We deelden al eens eerder mooie onderzoeken en artikelen van Noloc leden over het Ontwikkeladvies. Deze keer pakken we het artikel van Regina van Amson eruit (meerdere keren gedeeld via haar LinkedIn pagina en Facebook).

Ook hier straalt de energie vanaf en laat het de behaalde resultaten zien. Wij waarderen dat Regina Noloc en onze Ontwikkeladvies database actief promoot in haar stuk en daarmee ook alle collega loopbaanadviseurs.
Leuk detail is dat zij ook de dames en heren van de backoffice bij het ministerie dit artikel heeft toegestuurd en hen heeft bedankt.

Geweldig, dankjewel Regina en alle andere mensen, die soortgelijke acties namen.

Communicatie en contact (met ministerie)

Mensen zijn enthousiast over het Ontwikkeladvies en de wijze waarop zaken zijn aangepakt en gecommuniceerd. Ook de brief van het ministerie aan loopbaanadviseurs onlangs werd zeer gewaardeerd, die gaf duidelijkheid en was persoonlijk aan iedereen gestuurd. Wij zijn blij dat we daarin hebben kunnen bemiddelen en alle partijen elkaar steeds goed weten te vinden en informeren, zodat we de energie op het Ontwikkeladvies goed vast kunnen houden. Dit is namelijk een van de succesfactoren, die verbonden samenwerking en heldere informatie en/of terugkoppelingen.

Ontwikkeladvies komende maanden

Natuurlijk vragen mensen ook al aan ons of er een mogelijkheid is dat e.e.a. wordt doorgezet in januari 2020, zoals wij eerder aangaven al wel te hebben gevraagd aan het ministerie. Dat weten wij (nog) niet en zullen jullie natuurlijk informeren zodra er nieuwe informatie is te delen. 

Voortzetting voor nu: gewoon doorgaan met Ontwikkeladvies en trainingen voor leidinggevende, maar wij wijzen er wel op dat er een subsidieplafond is. Kijk voor de actuele stand op deze site. Let er op dat, zolang het subsidieplafond nog niet bereikt is, je tot uiterlijk 10 januari 2020 17.00 uur subsidie kunt aanvragen.

We kunnen nog wel melden dat Marjolein onlangs minister Koolmees tegenkwam en hem natuurlijk nog vroeg om het Ontwikkeladvies te verlengen en hoe zij dit ook ziet slagen in goede verbinding met het STAP budget. Dat het mooi is als we de energie die in het Ontwikkeladvies zit zouden kunnen inzetten hierbij.


 

Betalingen in één bedrag, bij meerdere trajecten

Soms krijgen mensen meerdere betalingen in één keer betaald en blijkt niet duidelijk uit de notitie op het bankafschrift om welke afzonderlijke bedragen het gaat.
In dat geval kun je mailen naar het mailadres van het ministerie. Zij zoeken het dan even voor je uit en zetten het op de mail terug.

Vijf nieuwe filmpjes voor PR Ontwikkeladvies

Om de zichtbaarheid van het Ontwikkeladvies en van jezelf te vergroten en jouw toekomstige klanten ervan op de hoogte te stellen maakte het ministerie een paar mooie filmpjes. Ze staan op de website HoewerktNederland. Jij kunt ze natuurlijk ook gebruiken. Hoe meer mensen meedoen met verspreiden hoe meer mensen we bereiken met elkaar.
Afgelopen maand zijn er vijf nieuwe filmpjes geplaatst.

Vragen over het Ontwikkeladvies

Mocht je nog vragen hebben dan verwijzen we je graag naar de informatie op de bibliotheek van Noloc: folder doc 2a, Q & A (meest gestelde vragen en antwoorden, doc 1a, die het ministerie heeft samengesteld) en info doc 1. Ook kun je contact opnemen met het ministerie als het om inhoudelijke vragen over de subsidieregeling gaat, die hier niet in zijn benoemd.

Mocht je na deze info waar alles in is verwerkt en contact met het ministerie nog meer vragen hebben, dan ben je natuurlijk welkom om die via info@noloc.nl te stellen. Deze worden beantwoord door onze collega's van het secretariaat en in speciale gevallen door Marjolein Hins, coördinator Ontwikkeladvies. Zij onderhoudt de contacten met het ministerie en het team Ontwikkeladvies om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Vragen omtrent de werking van de zoekmachine op de Noloc website en overige vragen zullen via info@noloc.nl of telefonisch door de collega’s van het secretariaat worden beantwoord.

Met vriendelijke groet,
Team Ontwikkeladvies

Team Ontwikkeladvies is een samenwerking tussen de teams Marktontwikkeling en Belangenbehartiging/Ontwikkelprojecten, team Ontwikkeling en Professionaliteit en  project Ontwikkelvoucher met linken naar Marketing en PR, secretariaat en bestuur.