#Ontwikkeladvies regelwijziging met terugwerkende kracht naar 28 maart 2018

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur.
Lees meer

Vanaf 17 november geldt een regelwijziging voor het Ontwikkeladvies, zoals reeds aangekondigd in onze laatste nieuwsbrief.

De regelwijziging kun je hier vinden en behelst in het kort:

  • uitbreiding binnen de bestaande beroepsgroepen o.a. ISCO codes zijn van beroepsgroepen afgehaald (de lijst met subsidiabele beroepen is  hiermee vervallen). Daarnaast mogen álle gemeenteambtenaren en werkenden in de detailhandel vanaf nu meedoen, zodat meer mensen gebruik kunnen maken van de regeling.
  • de eis dat de subsidieaanvraag binnen 6 weken na afronding moet worden ingediend is komen te vervallen.
  • de subsidieuitvoerder Uitvoering van Beleid SZW zal alle subsidieaanvragen die op grond van beroepsgroep of tijdstip indiening zijn afgewezen opnieuw beoordelen. Subsidieaanvragers hoeven hiervoor geen actie te ondernemen.
  • de totale regeling na wijziging vind je hier.

Een mooie wijziging vinden wij, zeker omdat jullie niet zelf in actie hoeven om de eerder afgewezen aanvragen te herbeoordelen.

Voor alle info omtrent het Ontwikkeladvies verwijzen we je naar de website van Uitvoering van Beleid SZW. Je kunt alle info natuurlijk ook terugzoeken via de bibliotheek van Noloc. Daar vind je een document met alle informatie op een logische wijze samengevoegd, alsmede alle documenten.

Mocht je verdere vragen hebben dan verwijzen we je graag naar de Q&A (meest gestelde vragen en antwoorden), die het ministerie heeft samengesteld. Is jouw vraag omtrent de regelwijziging dan nog niet beantwoord neem dan contact op met het ministerie (zie pagina contact website UvB SZW).
Overige vragen worden via info@noloc.nl of telefonisch door de collega’s van het secretariaat beantwoord. Eventueel sturen ze jouw vraag door aan Marjolein Hins, coördinator Ontwikkeladvies, die de contacten onderhoudt om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen tussen alle betrokken.

Handige zaken om te regelen en weten
Zoekmachine: Ben jij loopbaanadviseur, die voldoet aan de vereisten voor het Ontwikkeladvies en staat dit ook al in jouw profiel aangegeven? Dan ben je vindbaar in de zoekmachine Ontwikkeladvies 45+. Dit kun je als volgt doen: inloggen website, PZE aanzetten, Ontwikkeladvies en beroepsgroepen aanvinken. De directe link naar onze zoekmachine staat vanaf nu in de folders van het ministerie.

Centrale website Ontwikkeladvies: er wordt gewerkt aan een nieuwe centrale website over het Ontwikkeladvies, deze zal binnen enkele dagen actief zijn: https://www.hoewerktnederland.nl/persoonlijk-ontwikkeladvies

Met vriendelijke groet, 
Team Ontwikkeladvies 

Team Ontwikkeladvies is een samenwerking tussen de teams Marktontwikkeling, Ontwikkeling en Professionaliteit, project Ontwikkelvoucher en Belangenbehartiging met linken naar Marketing & Communicatie, secretariaat en bestuur.