Noloc-lid in de schijnwerpers

Deze maand verscheen het eerste boek van de trilogie ‘Graslandkinderen’, geschreven door Noloc-lid Wilma Brouwer: Ik zit nu achttien jaar in ons mooie vak. Tijdens een bezinningsperiode heb ik het roer omgegooid. ‘Graslandkinderen’ is een avonturenverhaal dat ik schrijf voor hoogsensitieve jongeren. Maar ook voor mijzelf.

Ik was vijfenveertig toen ik de term HSP voor het eerst hoorde. Eindelijk begreep ik waarom ik emoties voel die niet ‘van mij’ zijn. Waarom ik zo vaak moe ben ‘in mijn hoofd’. Maar ook waarom cliënten zich gehoord voelen, als ze niet goed kunnen vertellen waar ze mee zitten; wat ze zoeken. 

Nu ik houvast had, leerde ik ermee omgaan. Er voor uitkomen deed ik niet. Ik was bang dat mijn professionele omgeving me incapabel zou vinden. Met cliënten hanteerde ik een schaduwdossier, waarop ik leerde vertrouwen. Wat ik voelend ‘wist’, gebruikte ik als hypothese, naast testen en vakkennis. Dat werkte goed voor mijn cliënten, niet voor mij. Dat moest anders. Mijn boek werd een coming out.

‘Graslandkinderen’ is een verhaal waarin kinderen leren omgaan met HSP. Zo kan de lezer meeleren. Daarnaast heb ik de training ‘Hoogsensitiviteit in je werk’ geschreven. De schatting is dat 20% van de wereldbevolking hoogsensitief is. 80% is het niet. HSP-ers leven daarom in een (werk)omgeving die hen vaak overweldigt.

Ik durf nu ‘in de schijnwerpers’ te staan, om te vertellen dat je daarmee kunt leren omgaan.

Meer informatie: www.graslandkinderen.nl