Noloc organiseert internationale conferentie op gebied kwaliteitsborging loopbaanbegeleiding

Samen met partners uit Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk, Duitsland, het VK en Noorwegen neemt Noloc deel aan het Europees project QUAL-IM-G. Dit project richt zich op het ontwikkelen van een internationaal toepasbaar raamwerk voor de kwaliteitsborging en certificering van loopbaanprofessionals. In het kader van dit project organiseert Noloc op 15 februari de internationale conferentie ‘Careers in transition. Career guidance as beacon of light’.

Het doel van het project QUAL-IM-G is om het ontwikkelen van en internationaal toepasbaar raamwerk voor de kwaliteitsborging en certificering van loopbaanprofessionals. De implementatie van dit raamwerk, met een bijbehorend ​trainings-​programma, vindt plaats in Tsjechië en Slowakije. Beide landen hebben momenteel nog geen raamwerk voor kwaliteitsborging van loopbaanprofessionals. Vanwege haar ervaring op het gebied van kwaliteitsborging en certificering, neemt Noloc als expert partner in het project deel.

Als onderdeel van het project QUAL-IM-G organiseert Noloc op 15 februari in de Verkadefabriek in Den Bosch de internationale conferentie ‘Careers in transition. Career guidance as beacon of light’. Tijdens de conferentie wordt ingegaan op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, en het belang van de structurele inzet en borging van kwalitatief goede loopbaanbegeleiding als antwoord op de daar voortvloeiende uitdagingen. Aanmelding is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Klik hier voor meer informatie.

Voorafgaande aan de conferentie vindt de 3e Partner meeting van de projectpartners plaats. Tijdens deze partner meeting wordt onder andere uitgebreid stil gestaan bij de evaluatie van een mentorprogramma die mentoren kan ondersteunen in de begeleiding van aankomend loopbaanprofessionals in het kader van hun certificering. Dit programma is onlangs uitgetest in Tsjechië, Slowakije en Duitsland.