Noloc Kennisprofessional, even voorstellen...

Noloc Kennisprofessional, even voorstellen…

Er is mij gevraagd om mezelf, als nieuwbakken kennisprofessional, even voor te stellen. Dat doe ik graag! Ik ben Martine Buijsen, 43 jaar, samenwonend en moeder van twee mooie zonen. Ik ben in 1999 afgestudeerd aan de AMA in Tilburg en vanaf dat moment actief, gemotiveerd en gepassioneerd bezig met het thema ‘mens & arbeid’. In eerste instantie in de rol van jobcoach om daarna in 2007 de stap te maken naar het werkgebied van loopbaanbegeleiding in het onderwijs.

Ik heb als jobcoach samen met de vestigingsmanager Start Kans (nu USG Restart) de vestiging in Eindhoven opgebouwd. Ik ben toentertijd letterlijk bij haar thuis aan de keukentafel begonnen. Het vak van jobcoach heb ik met zeer veel plezier uitgevoerd. Ik voelde me regelmatig bevoorrecht dat ik zulke belangrijke en mooie stappen in iemands leven mocht meemaken en begeleiden. Wat ik daar ook geleerd heb is ondernemen, de boer op. Iets waar ik nu als ondernemer erg veel profijt van heb!

Nadat ik in 2007 de overstap gemaakt had naar de functie van decaan havo/vwo wilde ik graag de schoolbanken weer in. Ik heb contact gezocht met degene waar ik tijdens mijn AMA studie veel van geleerd had, Rupert Spijkerman. Ik heb bij hem de post-HBO opleiding ‘De decaan als loopbaancoach’ gevolgd. Na deelname hebben we contact gehouden en uiteindelijk heeft hij me gevraagd of ik interesse had om deze opleiding van hem ‘over te nemen’ en zelf te gaan verzorgen.

Inmiddels was ik vanuit de VO-raad al bezig diverse scholen en decanen te ondersteunen bij de professionalisering van de LoopbaanOriëntatie en -Begeleiding (LOB) bij hen op school.

Inmiddels ben ik alweer bijna vier jaar de trotse eigenaar van de CRKBO erkende onderwijsinstelling LOB123. Ik bied de post-hbo opleiding ‘De decaan als loopbaancoach’ aan, geef trainingen voor de VvSL, de landelijke decanenvereniging en begeleid diverse decanen en scholen bij de professionalisering van LOB op hun school. Om de connectie met de dagelijkse praktijk niet te verliezen ben ik twee dagen in de week ook nog ‘gewoon’ decaan havo/vwo op scholengemeenschap WereDi in Valkenswaard.

Als kennisprofessional voor Noloc denk ik graag mee! Mijn focus en toegevoegde waarde zal met name zichtbaar worden in de kennis op het gebied van loopbaanbegeleiding en onderwijs. Ik denk hierbij zowel aan degene die ‘opgeleid/bijgeschoold’ willen worden als loopbaanbegeleider als het (jonge) kind en de (jong) volwassene die loopbaankeuzes leert maken in het onderwijs.

Hartelijke groeten,

Martine Buijsen