Noloc bijeenkomst Marinka Kuijpers-verbinding

Noloc bijeenkomst nu ook beschikbaar voor externe bezoekers!
(aanmelding ivm factuur verplicht)
 

 

16 maart - thema Verbinding
Verbindingen in loopbaanbegeleiding - Hoogleraar Marinka Kuijpers

Prof. dr. Marinka A.C.T. Kuijpers is sinds 1 april 2012 werkzaam als bijzonder hoogleraar 'Leeromgeving en Leerloopbanen in het (V)MBO' aan de Open Universiteit. Zij werkt vanaf maart 2007 als lector ‘Pedagogiek van de beroepsvorming’ aan de Haagse Hogeschool


In de presentatie gaat Marinka Kuijpers in op verbindingen die van belang zijn in loopbaanbegeleiding. Op microniveau ligt dit in de  verbinding tussen reflectie en zelfsturing in de begeleiding, en de kracht van netwerkverbindingen. Op mesoniveau betreft het de werkomgeving als leeromgeving. We gaan in op het verschil tussen preventieve en curatieve loopbaanbegeleiding. Op macroniveau gaat het om de relatie van onderzoek, onderwijs en loopbaanprofessie.
In de presentatie bespreken we wat het belang van deze verbindingen betekent voor de ontwikkeling  van de loopbaanprofessional.

Prof. dr. Marinka A.C.T. Kuijpers is bijzonder hoogleraar ‘Leeromgeving en Leerloopbanen in het (v)mbo’ aan de Open Universiteit. Zij heeft een eigen onderneming ‘CarPe CarrièrePerspectief’ op het gebied van loopbaan­ontwikkeling en -onderzoek en is directeur/bestuurder van het trainingsbureau ‘Loopbaangroep’.

Na een loopbaan als verpleegkundige, docent, ontwikkelingswerker en student is zij in 2003 gepromoveerd op een onderzoek naar loopbaancompetenties bij werknemers aan de Universiteit Twente. Van 2004 tot 2007 heeft zij als senior onderzoeker/adviseur gewerkt bij het Expertise Centrum van Cinop. Vanaf 2003 tot heden doet zij onderzoek naar loopbaanontwikkeling en -begeleiding van leerlingen in het vmbo, mbo en hbo. Van maart 2007 tot 1 januari 2016 was Marinka Kuijpers lector ‘Pedagogiek van de beroepsvorming’ aan de Haagse Hogeschool. Zij is auteur van de boeken ‘Waardevol werk’ en ‘Breng beweging in je loopbaan’.

Naast haar werk als hoogleraar heeft zij een eigen onderneming ‘CarPe CarrièrePerspectief’ op het gebied van loopbaanontwikkeling en -onderzoek voor organisaties en individuen en is zij bestuurder van de Loopbaangroep voor training en coaching op het gebied van loopbaanleren voor lerenden en werkenden. Zij is in 2008 onderscheiden met ‘de Johan van der Sanden erepenning’ door de Stichting Platforms VMBO voor haar verdiensten voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Locatie
Postillion Hotel Bunnik
Kosterijland 8
3981 AJ  BUNNIK

Tijden
13.00 uur: inloop - met koffie/thee
13.30 uur: start
15.00 uur: pauze 30 minuten - met koffie/thee
15.30 uur: tweede deel
17.00 uur: einde

Kosten € 95,- excl BTW 
Meld je aan door te mailen naar info@noloc.nl

  • onderwerp:  verdiepingsbijeenkomst 16 maart
  • Voornaam
  • Voorletters
  • Tussenvoegsel
  • Achternaam
  • e-mailadres
  • Adres – privé
  • Adres – zakelijk (optie)
  • Indien adres zakelijk: evt. ordernummer + e-mailadres waar de factuur naartoe verzonden moet worden.