Nieuwsflits #4 - Week van de Werkstress 2018

De Werkplezier Top 10 komt eraan! Op basis van een onderzoek onder werkgevers en werknemers hebben we negen tips voor werkplezier verzameld. Samen met u gaan we op zoek naar de tiende, ultieme tip voor werkplezier. Bekijk hier alvast de teaser. Vanaf 1 november gaat u de Werkplezier Top 10 overal tegenkomen, deel de video’s van de tips ook in uw organisatie. En welke tip zou volgens u nog echt in de Werkplezier Top 10 moeten komen? Laat het ons weten!


Kijkje in de keuken tijdens Nationale Werkbezoek Dag
Op 21 november 2018 openen organisaties in heel Nederland hun deuren en kunnen nieuwsgierige werkenden en werkzoekenden - op afspraak - een netwerkgesprek inplannen. Leuk en interessant! Een kijkje nemen in andermans keuken en nieuwe dingen leren draagt immers bij aan het werkplezier. Ook meedoen? Check www.werkbezoekdag.nl voor meer informatie
 
Werkplezier in de wereld van bier
AB InBev brouwt, vervoert en verkoopt dagelijks met zo’n 550 collega’s bieren in Nederland. Ook zij besteden in de Week van de Werkstress extra aandacht aan plezier op de werkvloer met leuke acties. De ene dag worden de managers verrast met input voor een sessie die zij kunnen houden met hun teams over energiegevers en energievreters, de andere dag vindt het kantoorpersoneel een surprise op hun bureau. Ook wordt er voor alle werknemers een ‘Walking lunch’ door het park georganiseerd en is er een Tai Chi sessie.

Bij Keerpunt wordt met veel plezier gewerkt
Tijdens de Week van de werkstress doet Keerpunt van alles op het gebied van preventie en werkplezier. Zo kunnen medewerkers een stoelmassage krijgen, wandelen in het nabijgelegen bos met een boswachter, meedoen met een yogales of een golfclinic. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan gezonde voeding tijdens de lunch en kunnen mensen een speciale sessie hierover volgen. Voor werkgevers en medewerkers die ze begeleiden worden tips en informatie gedeeld via de website en social media. Ook op de hoogte blijven van wat Keerpunt doet? Volg ze dan op LinkedIn of twitter.
 
Digitale toolkit
Ook op de website is de digitale toolkit terug te vinden. Daarin zitten materialen voor de eigen communicatie zoals logo’s en banners. Recent zijn nieuwe banners voor twitter en LinkedIn toegevoegd en binnenkort wordt het aangevuld met tools rond de Werkplezier Top 10. Denk aan posters die u zelf kunt printen en gebruiken. Ook zijn er tips en inspiratie voor de invulling van eigen activiteiten in de toolkit opgenomen. Check dus regelmatig de digitale toolkit en maak er gebruik van.
 
Wat zijn uw plannen? Deel ze met ons en met werkend Nederland
Honderden organisaties hebben hun plannen voor de Week van de Werkstress van maandag 12 tot en met donderdag 15 november inmiddels bekend gemaakt. Op de website is een mooi overzicht hiervan te vinden. Nu de week dichterbij komt, worden de plannen ook steeds concreter. Checkt u even of u wel al uw plannen heeft opgegeven? Mocht u aanvullingen of aanpassingen hebben, kunt u dat mailen naar info@werkstress2018.nl – dan zorgen wij dat het op de site wordt aangepast.

En wanneer u zich nog niet heeft aangemeld, laat u dan inspireren. Aanmelden kan door dit opgaveformulier in te vullen. Iedere twee weken houden we u in een Nieuwsflits op de hoogte en we betrekken u bij de uitvoering van activiteiten.

Hartelijke groet,

Team Week van de Werkstress