Nieuw bestuurslid – Johan van ’t Zand stelt zich voor

Mijn naam is Johan van ’t Zand, 41 jaar jong, enthousiast, gedreven en ambitieus. Ik vind mijn werk het meest boeiende wat er is. Ik heb een hele flexibele en mensgerichte manier van managen en inmiddels ruime ervaring in het begeleiden van veel verschillende mensen in hun loopbaan/leven. Mijns inziens staat Noloc onder andere voor de ontwikkeling van mensen/professionals en voor de professionalisering van het vak jobcoaching en loopbaanbegeleiding. Dat is ook meteen de kern van wat mij zo aanspreekt bij Noloc.

Na 20 jaar actief te hebben gecoacht en dit de laatste 12 jaar in combinatie met het leiden/besturen van een bedrijf, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn kennis wil gaan delen en daarbij ook mijzelf weer verder wil ontwikkelen. Ik wil meer beleid maken, meer besturen en daarmee wat meer afstand van de dagelijkse uitvoering creëren. Graag zou ik mijn ervaringen met anderen gaan delen.

Naast het besturen, spreekt mij vooral het coachen/trainen van professionals aan. Hoe coach je methodisch? Hoe ga je professioneel om met bepaald gedrag? Wat motiveert een mens? Hoe kan ik de professional motiveren en sturen om anders te gaan doen en denken? Mijn kwaliteiten zijn onder andere mensen samenbrengen, creatief denken en tot soms onverwachte oplossingen komen. Toen ik bij Justitie werkte noemden ze mij altijd “Kampioen op het randje lopen”. Ik denk altijd in oplossingen en in het belang van de mens en/of het doel.

Mijn huidige functies bij Inwerking en Keyworkers verplichten mij continue kennis en inzicht te vergaren van actuele maatschappelijke en sociale ontwikkelingen rondom loopbaanontwikkeling, jobcoaching, onderwijs en re-integratie. Beide bedrijven hebben een maatschappelijke doelstelling, maar zijn vooral ook bezig om grote bedrijven op HRM vlak te ontzorgen door integrale trajecten en innovatieve oplossingen voor bestaande vraagstukken te bedenken.

Als directeur en bestuurder ben ik medeverantwoordelijk voor het bewaken van de missie en visie en eindverantwoordelijk voor de continuïteit van de inhoud en bedrijfsvoering.