Nieuw bestuurslid Connie van der Zwan stelt zich voor

Staande op een kruispunt in mijn loopbaan maakte ik, in 2004, een switch van beleidsontwikkeling en dagelijkse aansturing naar het begeleiden van mensen met loopbaanvragen. Dat bracht mij ook bij Noloc.

Door de jaren heen zag ik de wereld van loopbaanbegeleiding veranderen. Het draaide niet enkel meer om het vinden van ander werk, maar ook om het ontwikkelen op persoonlijk en professional vlak in de huidige functie. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus toen ik in 2014 de vacature zag voor lid van de Commissie Ontwikkeling & Professionaliteit greep ik de mogelijkheid aan om mee te denken over de ontwikkeling van het vak. Daar begon mijn loopbaan binnen Noloc. Want in 2017 nam ik het voorzittersstokje in deze commissie over en in datzelfde jaar sloot ik aan bij de Regiegroep en Werkgroep Beroepsprofiel in het kader van “CMI-Noloc op weg naar één keurmerk”.

Ik ben van onderzoek en zoek naar mogelijkheden om ontwikkelingen te vertalen naar de praktijk. In de rol van secretaris denk ik graag mee over de ontwikkeling en toekomstbestendigheid van het vak en de vereniging. In de hedendaagse complexe samenleving waar Leven Lang Ontwikkelen een must is, zie ik de rol en betekenis van de loopbaanprofessie alleen maar toenemen. Dat schept kansen en vraagt van iedereen in het vak om scherp te blijven. Schroom niet om je observaties en/of ideeën te delen.

Veel is veranderd in de jaren dat ik als zelfstandige in dit vakgebied werk. Vragen zijn veranderd, type klanten is veranderd, mijn kennis is verbreed en verdiept en mijn ‘gereedschapskist’ heeft zich gevuld. Maar tot op de dag van vandaag is het beeld van de innerlijke en uiterlijke levenslijnen van Eva de Waard voor mij het startpunt om klanten mee te nemen in hun ontdekkingsreis rondom persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Ik ben getrouwd met Erik, heb twee volwassen dochters en woon en werk in Alphen aan den Rijn. Ik hou van het strand met haar oneindige horizon en mooie zonsondergang, lezen, yoga en kan menig uurtje in de tuin doorbrengen.