Motie aangenomen: nog eens 50.000 ontwikkeladviezen, start 1 december

Op 28 augustus jl. heeft het kabinet een omvangrijk steun- en herstelpakket ter ondersteuning van de economie gepresenteerd. Minister Koolmees en staatssecretaris Van 't Wout informeerden op 23 september jl. de Tweede Kamer over een nadere uitwerking van dit aanvullend sociaal pakket, dat loopt tot 1 juli 2021.

In het aanvullend sociaal pakket is ondermeer opgenomen dat er in 2021 40.000 werknemers, werkzoekenden, flexwerkers, zelfstandigen en zzp’ers gebruik kunnen maken van een extra tijdvak voor ontwikkeladviezen van de regeling NL leert door.

Motie

In het Kamerdebat op donderdag 24 september is een motie ingediend door de Kamerleden Smeulders (Groenlinks) en Tielen (VVD). Zij verzochten de regering om nog dit jaar het Ontwikkeladvies weer open te stellen voor 50.000 mensen i.p.v. de aangekondigde 40.000. Op 29 september is deze motie aangenomen. Vanaf 1 december kunnen werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden weer kosteloos een ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.

Verheugd

We zijn als Noloc verheugd dat er meer geld vrij wordt gemaakt en dat er vaart achter wordt gezet, mede naar aanleiding van kamervragen en onze brief die we samen met OVAL aan minister Koolmees stuurden. Goed nieuws voor al die mensen die nog geen gebruik hebben kunnen maken van het ontwikkeladvies.

Lees hier het nieuwsbericht van het ministerie van SZW.