Let op: recertificering komt eraan!

In 2022 zullen de eerste Register Loopbaanprofessionals die gebruik hebben gemaakt van de overgangsregeling alweer toe zijn aan de recertificering. Spannend. Wij raden je aan hier zo vroeg mogelijk mee te starten. Ongeacht de einddatum van je huidige certificaat kun je in de Portal van DNV al direct beginnen met het samenstellen van je portfolio recertificering. 

Goed om te weten: de periode waarin je je portfolio voor de recertificering ter beoordeling kunt indienen wordt tijdelijk gewijzigd. Vanaf zes maanden tot één maand voor afloop van de geldigheid van je huidige certificaat kun je je portfolio ter beoordeling indienen. Het dringende verzoek is om niet tot het laatste moment te wachten. De einddatum van jouw certificering kun je vinden op je profiel onder Mijn Noloc.

Op de Noloc site vind je alle informatie die je nodig hebt.

Nog even een aantal belangrijke zaken op een rij:

  • Neem echt even de tijd voordat je start met het maken van je portfolio om de beschrijving in het Toetsingskader Recertificeren te lezen.
  • Start op tijd met het samenstellen van je portfolio.
  • Heb je al een reflectiebijeenkomst gevolgd, in de vorm van intervisie, supervisie of coaching?
  • Heb je de e-learnings over Methodisch werken en Loopbaantheorie al gevolgd? Je vindt ze in de Noloc Academie onder de ontwikkellijn certificeren.
  • Heb je de activiteiten die PE-punten opleveren al op een rijtje? Je kunt ze nu al invoeren in de portal.
  • In de Noloc Academie vind je onder je profiel een overzicht van jouw activiteiten in de Academie. Webinars die je helemaal gezien hebt, kun je opvoeren voor je PE-punten. Maak een print screen van jouw profiel en voeg dit als bewijsstuk toe in de portal.
  • Ga binnen je kwaliteitskring gezamenlijk aan de slag met de e-learnings en/of het doornemen van het toetsingskader en portfolio.
  • Begin januari vind je in de Noloc Academie onder de ontwikkellijn certificeren een Essential waarin de stappen van het recertificeringsproces worden uitgelegd.
Tip: schakel een mentor in

Je kunt, ook bij recertificeren, een mentor inschakelen. Ons inziens een waardevolle verdieping! Een mentor is een hiertoe opgeleide en ervaren loopbaanprofessional (RL), bekend met de portal en het toetsingsproces. Een mentor ondersteunt je ook bij recertificering. Bij de samenstelling van je portfolio leest de mentor mee en stelt reflectieve vragen waardoor je je leerproces verdiept. Je vindt de mentoren op de site van Noloc.

Kom je er dan toch niet helemaal uit, dan kun je je vraag mailen naar certificeren@noloc.nl.

Noloc vindt het belangrijk dat deskundige, kwalitatief hoogwaardige loopbaanprofessionals en jobcoaches herkenbaar zijn voor zowel opdrachtgevers als cliënten. Daarom stimuleert Noloc beroepserkenning. 

Succes met het samenstellen van je portfolio!