Kies voor kwaliteit

Geregeld duiken er krantenartikelen op over de wildgroei aan coaches en loopbaanbegeleiders. Voor Noloc is het daarom van groot belang om beroepserkenning te stimuleren. En voor alle bijna 2700 Register Loopbaanprofessionals of Register Jobcoaches verspreid over het land is het cruciaal  om aan de markt te laten zien wat hun toegevoegde waarde is. En op welke manier zij de kwaliteit van hun dienstverlening borgen.

Twee keurmerken

Noloc kent twee keurmerken. Eén voor Register Loopbaanprofessionals en één voor Register Jobcoaches. Noloc vindt het belangrijk dat deskundige, kwalitatief hoogwaardige loopbaanprofessionals en jobcoaches herkenbaar zijn voor zowel opdrachtgevers als cliënten. 

Het keurmerk Register Loopbaanprofessional (RL) is de beroepserkenning die kan worden toegekend aan loopbaanprofessionals die aantoonbaar vakbekwaam zijn, beschikken over hbo niveau (NLQF6) en tenminste 1.200 uur specifieke beroepservaring als loopbaanprofessional hebben. De erkenning wordt toegekend na toetsing aan de hand van het toetsingskader loopbaanprofessional. 

Het keurmerk Register Jobcoach (RJ) is de beroepserkenning die kan worden toegekend aan jobcoaches die aantoonbaar vakbekwaam zijn, beschikken over hbo niveau (NLQF6) en tenminste 1.400 uur specifieke beroepservaring als jobcoach hebben. De erkenning wordt toegekend na toetsing aan de hand van het toetsingskader jobcoach.

Beroepsregister: waardevol zoekinstrument

  • Zoekt u een Register loopbaanprofessional of jobcoach die in de directe omgeving van uw onderneming opereert en daar een regionaal netwerk heeft?
  • Of zoekt u een onafhankelijke professional met een fris perspectief op soms lastige of gevoelige kwesties?
  • Heeft u op korte termijn extra capaciteit nodig?

Kijk dan in het beroepsregister op onze site. Het beroepsregister is openbaar en dus toegankelijk voor zowel opdrachtgevers als cliënten. Wie in het beroepsregister staat mag het bijbehorende keurmerk voeren.

In het beroepsregister kunt u zoeken op plaats/ postcode, naam/ zoekterm of type keurmerk. Op basis van de zoekcriteria verschijnt er een overzicht van deskundige loopbaanprofessionals en jobcoaches die met elkaar beschikken zij over een zeer brede en waardevolle expertise. Denk aan loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, jobcoaching, duurzame inzetbaarheid, leven lang ontwikkelen, talentontwikkeling of preventie.