Jobcoach of loopbaancoach? Zet in op skills!

Persoonlijke groei, een professionele houding, nieuwe kansen… De ontwikkeling van een mens staat nooit stil. Als jobcoach of loopbaancoach (in wording) weet jij dat als geen ander. In de dynamische wereld waarin je als coach continu werkt aan het toekomstperspectief van anderen is het belangrijk dat je ook aan je eigen ontwikkeling blijft denken. Wat wordt er vandaag de dag van een jobcoach of loopbaancoach gevraagd? Saxion, expert in opleidingen gericht op het brede terrein van Mens en Arbeid, geeft je een actueel inkijkje.

Een jobcoach of loopbaancoach is per definitie iemand die aandacht heeft voor de mens. Juist als de persoon die je begeleidt een afstand heeft tot de arbeidsmarkt, is het belangrijk aandacht te hebben voor de mens achter het dossiernummer. Door de echte connectie te maken, creëer je vertrouwen en krijg je iemand in beweging. Je ontdekt waar de kracht en de talenten van iemand liggen, zodat je samen op zoek kunt naar een passende en duurzame baan. Tot zover niks nieuws.

Skills nodig voor arbeidsmarkt in ontwikkeling
Wat wel nieuw is, is de nadruk die tegenwoordig ligt op de skills die je nodig hebt om het verschil te kunnen maken in een steeds veranderende wereld. Zowel bij jezelf als bij degene die je begeleidt. De kranten staan er vol van: technologische ontwikkelingen struikelen over elkaar heen, zo snel gaat het. Digitalisering en robotisering maken dat elk bedrijf hard moet werken om de werkvloer en de werkprocessen klaar te stomen voor de toekomst. De druk om onderscheidend te zijn is hoog en dat vraagt wat van medewerkers. Als je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt, is het best lastig om aansluiting te vinden binnen deze dynamiek. Hoe fijn is het dan, dat je tijdens je zoektocht naar een passende baan een coach naast je hebt, die weet wat jouw talenten en kwaliteiten zijn, weet wat er in de huidige arbeidsmarkt speelt en ook zicht heeft op wat werkgevers zoeken in nieuwe medewerkers.

Zicht op skills als taak van de jobcoach en loopbaancoach
Als coach is het van belang om goed te kunnen matchen, zodat zowel bedrijf als nieuwe medewerker zich langdurig goed voelen bij de plaatsing. Dat vraagt om andere skills dan ‘vroeger’. Skills waar we in de post-hbo Jobcoach van Saxion veel plek voor inruimen. Je hebt als moderne jobcoach en loopbaancoach handvatten nodig om inzicht te krijgen in waar je cliënt goed in is, welke vaardigheden nodig zijn voor een bepaalde werkplek en welke skills hij of zij nog dient te ontwikkelen. Daarbij is het ook van belang dat je als coach intensiever dan voorheen samenwerkt met HR-managers. Je moet immers goed zicht hebben op de verscheidenheid aan (nieuwe) functies en het bijbehorende takenpakket. En nóg belangrijker: welke skills heb je daarvoor nodig? Door goed zicht te hebben op de gevraagde vaardigheden én de al aanwezige (of nog te ontwikkelen) skills bij je cliënt, zorg je voor duurzame plaatsingen en matches tussen de betrokken partijen.

Als jobcoach en loopbaancoach matchen op skills via tools
Gelukkig biedt de digitalisering ook kansen om coaches in dit proces te ondersteunen. Zo zijn er de afgelopen periode een aantal fraaie tools ontwikkeld die je helpen om bijvoorbeeld profielen op basis van vaardigheden te matchen. Een mooi voorbeeld hiervan is De Paskamer van House of Skills, een matchingsapplicatie waarin profielen van werkenden gematcht worden aan bedrijfsprofielen op basis van benodigde skills. Saxion heeft samen met House of Skills bijgedragen aan de ontwikkeling van deze tool en integreert deze in het opleidingsaanbod.

Gezamenlijke inspanning
Je ziet, er vindt een verschuiving plaats van functie naar vaardigheden. En dat is een goede ontwikkeling vinden wij bij Saxion. Maar niet alleen wij vinden dat, ook beroepsvereniging Noloc vindt dit. En juist omdat we elkaar weten te vinden op deze en andere relevante thema’s, waarderen wij de samenwerking met Noloc ook enorm. Niet voor niets werken wij graag mee aan het vieren van 30 jaar Noloc. Zij staan namelijk, net als ons, voor persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Het is goed dat kennisinstellingen, brancheverenigingen en bedrijven elkaar weten te vinden om samen de arbeidsmarkt sterker en duurzamer te maken. Veranderen en actueel blijven is immers een gezamenlijke inspanning.

Gefeliciteerd Noloc!
Wij feliciteren Noloc met dit mooie jubileum en hopen dat onze mooie samenwerking nog jaren mag voortduren!

Mocht je je verder willen ontwikkelen op het gebied van loopbaancoaching of jobcoaching, dan nodigen we je van harte uit om ons opleidingsaanbod te bekijken. Voor meer informatie of het plannen van een afspraak voor een studieadvies op maat gesprek, dan kun je contact opnemen via e-mail: amazone.ama@saxion.nl of telefonisch: 088-0193517.

Saxion Parttime School, Academie Mens en Arbeid

Meer info over onze deeltijdopleidingen vind je hier.