Jaarcongres employability

JAARCONGRES LAAT ZIEN HOE EMPLOYABILITY ORGANISATIES STERKER MAAKT

 Amsterdam, 26 februari 2015 – Wat levert investeren in employability op? Hoe kan employability een organisatie gezond houden? Intelligence Group en Steam organiseren het Jaarcongres Employability. Het congres vindt plaats op 24 maart in het Erasmus Centre for Entrepreneurship te Rotterdam. Een programma vol toonaangevende sprekers, nieuwe wetenschappelijke inzichten en inspirerende discussies. Het uitgangspunt van de dag: Enjoy Employability.

“2015 wordt het jaar van employability.” Dat zegt Geert Jan Waasdorp, CEO van onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Group. “Automatisering, nieuwe wetgeving en veranderende behoeften van werknemers maken het immers noodzakelijk dat werkgevers slim omgaan met de inzetbaarheid van hun medewerkers.” Volgens Hans Kroonen, Client Director van arbeidsmarktcommunicatiebureau Steam gaat het niet alleen om instroom van nieuw talent, maar vooral om mobiliteit binnen de organisatie en uitstroom naar de arbeidsmarkt. Dat maakt een organisatie voorbereid op de toekomst. Hoe kan employability organisaties sterker, stabieler en creatiever maken? Waarom is het noodzaak daarin te investeren? Die vragen worden tijdens Enjoy Employability beantwoord.

Hoe faciliteert ABN AMRO talentontwikkeling van haar medewerkers? Hoe stoomt het ministerie van Defensie personeel klaar voor een carrière na Defensie? En hoe biedt PurpleHRM door middel van strategische personeelsplanning de best passende toekomst aan iedere werknemer? Dit en meer komt aan bod. Bovendien verschaft expert prof. dr. Rob Vinke de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het employability-denken.

Naast deze cases delen een aantal sprekers een specifiek vraagstuk wat als voer dient voor interessante groepsdiscussies. Kortom, concrete voorbeelden en praktische inzichten die direct inzetbaar zijn - daar gaat het om.

Wilt u weten wat een investering in employability voor úw organisatie kan betekenen? Meld u aan via www.enjoyemployability.nl