IT-omscholingstraject Make IT Work | HvA

In september 2015 is Make IT Work gestart, MITW schoolt kandidaten met een HBO of WO diploma zonder specifieke IT-Achtergrond om naar een IT-functie op HBO niveau met bijbehorend certificaat, en zorgt dat ze direct bij een opdrachtgever aan de slag gaan.
 
Het project is zeer succesvol. Sinds de start hebben ruim honderddertig cursisten ons programma doorlopen, van alle kandidaten is iedereen nog binnen de IT werkzaam, 95% zelfs bij de werkgever vanuit het MITW traject.  De vooropleiding op minimaal HBO niveau van de kandidaten is zeer divers, van bedrijfskunde tot criminologie en van de Pabo tot politicologie, sommige kandidaten met al jarenlange (leidinggevende) werkervaring, andere minder ervaren en net klaar met hun studie. Allen hebben ze echter 1 ding gemeen: een enorme drive, lerend vermogen en passie om zich verder te ontwikkelen binnen de IT.
 
Na het strenge selectieproces wat bestaat uit een Capaciteitentest, Competentiemeting, Sollicitatietraining, Coachsessie en Pitchen stellen wij de cursisten in de gelegenheid te speeddaten met potentiele werkgevers tijdens onze werkgeversmarkt. MITW werkt vanuit een MVO gedachte, voor de werkgevers betekent dit dat ze tegen zeer geringe kosten over hoog gekwalificeerde kandidaten kunt beschikken.
 
De Hogeschool van Amsterdam biedt de volgende omscholingstrajecten aan: Software Engineering, Software Engineering Media, Cyber Security Specialist en per februari 2018 zal er een nieuwe richting starten Business Analytics Specialist.
 
Donderdag 28 september zal de volgende voorbereiding dag voor kandidaten weer plaatsvinden, de werving voor kandidaten staat nu open. Donderdag 5 oktober al onze volgende werkgeversbijeenkomst weer plaatsvinden vanaf 16.30 uur (locatie Mediapark Hilversum) hier hebben de aangesloten werkgevers geheel vrijblijvend de mogelijkheid onze nieuwe lichting kandidaten te ontmoeten die per 6 november met de omscholing zullen starten voor richting Software Engineering.
 
Hierbij een link naar een uitzending van RTL 7 Ondernemend Nederland, waar de HVA MITW onlangs zendtijd heeft verkregen en goed weergeeft waar wij voor staan.

 

Voor meer info: Baukje Vetter

T. 06 – 112 653 06

www.it-omscholing.nl