Heeft u ook Levenslang? Lees LoopbaanVisie!

Leden van de Noloc  ontvangen ieder kwartaal automatisch de digitale versie van LoopbaanVisie maar hebben ook toegang tot alle vakbladen op professioneelbegeleiden.nl

Uit LoopbaanVisie Jaargang 10, nr. 2 – april 2019

Re-integratie van ex-gedetineerden             

Met sport en koffie ontsnappen aan de tralies

Zo ongeveer in 1980 kwam ik voor het eerst in de gevangenis. Als arbeidsbemiddelaar met de opdracht gedetineerden direct na hun detentie aan het werk te helpen. Het viel mij op dat ik nauwelijks verschillen tussen hen en mijzelf ontdekte, behalve dat zij door een speling van het lot een verkeerde afslag hadden genomen. Ik zette mij graag in om hun kansen te vergroten en onterechte levenslange ellende te voorkomen. Benieuwd hoe re-integratieaanpak er vandaag de dag uitziet, besloot ik twee initiatieven te bezoeken: één opgezet door Justitie en één door ex-gedetineerden zelf.

Log in op uw account op www.professioneelbegeleiden.nl  en lees hier het artikel van Martin Reekers 

De Wajong, een levenslange voorziening?

Op 1 januari 2018 bestond de Wajong twintig jaar. De voorziening en de begeleiding van jonggehandicapten is gedurende deze periode behoorlijk veranderd. Er is nu meer focus op langdurige participatie, iedereen moet meedoen en het recht op een uitkering is veranderd in een recht op begeleiding. Wat is er veranderd, welke problemen komen we in de praktijk tegen en hoe kunnen we de kans op langdurig werk vergroten?

Log in op uw account op www.professioneelbegeleiden.nl en lees het artikel van Marcel Lionell van Kammen