Gratis (online) scholingsaanbod NL leert door geactualiseerd

Vanaf 1 december zijn er voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd gratis cursussen en trainingen beschikbaar, deze zijn gericht op het versterken en verbeteren van vaardigheden. Daarnaast kan de cursus of opleiding ook een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen. Veel cursussen zijn al langere tijd volgeboekt, maar er is goed nieuws.

Vanaf februari is het scholingsaanbod van NL leert door geactualiseerd en zijn er nieuwe cursussen en opleidingen toegevoegd. Het ministerie heeft ook laten weten dat de cursussen die al vol zijn zeer binnenkort van de site worden gehaald zodat het weer gemakkelijker zoeken is.

De cursussen zijn soms heel specifiek gericht op een bepaalde sector of bijvoorbeeld voor een doelgroep als ZZP-ers. Het kan zomaar goed aansluiten bij de ontwikkelvraag van een van je klanten. Zeker in tijden van corona verandert de arbeidsmarkt en is het belangrijk je te blijven updaten. Iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan dankzij de subsidieregeling van NL leert door gebruikmaken van het kosteloze scholingsaanbod. Het maakt daarbij niet uit of je werkt met een vast of flexcontract, zelfstandig onderneemt of tijdelijk niet werkt, aan de start staat van je carrière of al richting je pensioen gaat.

Om een cursus of training te volgen, kunnen deelnemers zich aanmelden bij één van de opleiders die een subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Een centraal overzicht van het totale aanbod aan opleidingen en trainingen is te vinden in de zoekmachine ‘Vind je update’ op de site van Hoe werkt Nederland.