Gefeliciteerd erkende leden!

Noloc vindt het belangrijk dat deskundige, kwalitatief hoogwaardige loopbaanprofessionals en jobcoaches herkenbaar zijn voor zowel opdrachtgevers als cliënten. Daarom stimuleert zij beroepserkenning. Deze maand kunnen wij Rogine Ruyters feliciteren met haar certificering. We spraken haar over haar ervaringen.

Ben je al lang in het vak werkzaam?

Ik coach al meer dan 20 jaar. Na mijn studie wilde ik wel wat van de wereld zien en besloot om een jaartje te gaan vliegen bij de KLM. Dat jaartje is ruim 31 jaar geworden. Ik ben altijd voor KLM blijven werken en heb mij daarnaast ontwikkeld in het werken met en voor mensen. Eerst als coachend leidinggevende van cabin crew. Toen KLM besloot assessments als selectiemiddel in te zetten, werkte ik als assessor. Mijn coaching kreeg daardoor een flinke boost. Nadat mijn tweeling geboren was, werkte ik als senior purser in deeltijd en begon daarnaast samen met een compagnon een bureau voor loopbaanbegeleiding met de focus op een goede voorbereiding op assessments. Inmiddels heb ik mijn eigen bureau voor personal coaching, loopbaancoaching en coaching van young professionals, een doelgroep waar ik speciale affiniteit mee heb. Mijn motto: coaching in changes. En dat is de afgelopen maanden óók op mijzelf van toepassing. Ik vertrek binnenkort met de vrijwillige vertrekregeling bij KLM en richt mij nu volledig op mijn coachpraktijk. De KLM verlaten is best een lastig besluit. Een hele uitdaging om mijn hoofd koel en mijn hart warm te houden. Gelukkig blijf ik  KLM medewerkers coachen. Ik sta bij KLM op een speciale portal van coaches die de KLM goed van binnenuit kennen. En daar is, zeker nu, veel behoefte aan.

Hoe kwam je tot het besluit om je te certificeren?

Ik had door de combinatie van werkzaamheden jarenlang een erg drukke agenda. Nu ik mij volledig op het vak richt, wil ik graag actief Noloc-lid zijn, mij aan een kwaliteitslabel conformeren en mijn werkwijze toetsen aan de Noloc-norm. Dus heb ik mijn mouwen opgestroopt, een lekkere cappuccino voor mezelf klaargemaakt en ben ik aan de keukentafel gaan zitten om aan de slag te gaan.

Hoe heb je de certificering ervaren en wat heeft het je nu al opgeleverd?

Ik begon maar eens met het bestuderen van de eisen en het speuren in mijn dossiers. Want waar was het getuigschrift van mijn post-hbo Coach opleiding van tien jaar terug? En welke relevante interne cursussen en trainingen heb ik niet allemaal bij KLM gevolgd?  Ik vond het eigenlijk heel verfrissend om daarmee bezig te zijn. Ik heb allerlei leerstof weer van de plank gehaald en in een nieuw jasje gestoken. Zo was de certificering een must, maar tegelijk ook leuk en interessant. De casebeschrijving vond ik het leukst. Het ging over iemand die door persoonlijke omstandigheden een baan moest gaan zoeken. Met terugwerkende kracht zag ik hoe personal coaching en loopbaancoaching in dit traject hand in hand gingen. Ook vond ik het inspirerend om in mijn werkwijze aan te sluiten bij de creativiteit van deze coachee . Ze heeft op mijn verzoek een prachtig moodboard gemaakt van haar gewenste baan.

Heb je nog een tip voor leden die voor een certificering staan?

Neem de tijd, organiseer het goed. Zie het niet alleen als een must, maar ook als een interessante opfrisser.