Gefeliciteerd erkende leden!

Noloc vindt het belangrijk dat deskundige, kwalitatief hoogwaardige loopbaanprofessionals en jobcoaches herkenbaar zijn voor zowel opdrachtgevers als cliënten. Daarom stimuleert zij beroepserkenning. Roos Casemier is één van de leden die wij deze maand kunnen feliciteren met haar certificering. We spraken haar over haar motivatie en ervaringen.

Ben je al lang in het vak werkzaam?

Ik werk nu 2,5 jaar als zelfstandig adviseur. Daarvoor was ik People manager bij een welzijnsorganisatie waar ik onder andere ook bezig was met loopbaangesprekken en de implementatie van TMA in organisaties en daarvoor was ik werkzaam als jobcoach/ maatschappelijk werker. Nu houd ik me bij mijn eigen bureau Casemier coaching bezig met talentmanagement en loopbaancoaching. Wat me zo aanspreekt aan het loopbaanvak is dat je mensen zelf aan het denken kunt zetten en kunt inspireren om eigen regie te voeren over hun loopbaan(keuzes). Ik ben naast zelfstandig ondernemer namelijk ook alleenstaand moeder van 2 hele bijzondere meiden. Zij zijn de reden geweest voor mijn ondernemerschap. Ik ben heel dankbaar dat ik nu kan werken op mijn eigen voorwaarden. Om die reden denk ik, dat ik een goed voorbeeld ben voor mijn klanten, om meer te gaan werken vanuit talenten en op je eigen voorwaarden.

Hoe kwam je tot het besluit om je te certificeren?

Dat kwam eigenlijk door corona. Ik wilde al langer lid worden van Noloc en toen deze zomer het ontwikkeladvies eraan zat te komen, heb ik een besluit genomen. Ik ben geen IC-verpleegkundige, maar vanuit mijn eigen vak kan ik wél iets betekenen. Ik wilde dus graag mijzelf kenbaar maken als loopbaanprofessional voor het ontwikkeladvies. En direct lid worden van Noloc vondik dan ook een passende keuze. Ik heb nu 35 ontwikkeladviestrajecten lopen en ik hoor mooie verhalen. Mensen die vanuit eigen motivatie contact met me opnamen, maar ook tragische verhalen, zoals een eigenaar van een evenementenorganisatie die met de handen in het haar zit: wat nu. Heel fijn om deze ondernemer en alle anderen weer op weg te helpen. Ik heb ook nog een SLIM-aanvraag en drie TMA-projecten lopen dus ik verveel me niet.

Hoe heb je de certificering ervaren en wat heeft het je nu al opgeleverd?

Nou, ik ben eigenlijk niet zo van de verslaglegging. Ik dacht in de zomer, ik pak gewoon even door en dat is me uiteindelijk ook gelukt hoor, maar toen ik al die documenten zag waar ik wat mee moest… De casus vond ik de grootste uitdaging. Ik begon maar eens de rapportage van het traject terug te lezen. Door er echt rustig voor te gaan zitten en het traject voor me te zien, ging ik het weer helemaal herbeleven en toen ging het prima om de essentie op te schrijven. Wat ik fijn vond om te constateren is dat ik het onbewust goed ingeregeld heb voor mezelf. Ik heb anderen nodig om goed te kunnen reflecteren en de intervisiegroepen waar ik aan deelneem, helpen mij daar enorm bij. Ik was laatst voor het eerst bij een regiobijeenkomst en dat was ook heel prettig: hé, ik heb weer collega’s! Ik zou het ook erg leuk vinden om bij een kwaliteitskring in mijn regio aan te sluiten.

Heb je nog een tip voor leden die voor een certificering staan?

Zoek iemand op die het al doorlopen heeft. Want als je het er met iemand over hebt dan gaat het direct leven en schrikt het papierwerk veel minder af.

Klik hier voor een overzicht van alle leden voor wie in de maand juni de erkenning of hercertificering is ingegaan.