Gefeliciteerd erkende leden!

Noloc vindt het belangrijk dat deskundige, kwalitatief hoogwaardige loopbaanprofessionals en jobcoaches herkenbaar zijn voor zowel opdrachtgevers als cliënten. Daarom stimuleert zij beroepserkenning. Lydia van der Poel is één van onze leden die wij deze maand kunnen feliciteren met haar certificering. We spraken haar over haar ervaringen met de certificering.

Ben je al lang in het vak werkzaam?
Na mijn studie psychologie ben ik in diverse rollen met in-, door- en uitstroom bezig geweest. Bijvoorbeeld als assessmentpsycholoog en headhunter. In mijn tijd bij Public Spirit ging ik mij, naast werving en selectie,  met het loopbaanvak bezighouden. Toen ik de overstap maakte naar POSG, werd ik volledig loopbaanadviseur. Dat doe ik in een team met vijf andere loopbaanprofessionals. Hier begeleid ik managers en bestuurders bij overheidsorganisaties, bijvoorbeeld vanuit een mobiliteitsdienstverband naar ander werk . Een mooie rol, waarin ik mijn brede ervaring kwijt kan. Doordat de samenwerking intensief is, leer ik mijn klanten goed kennen. Fijn om ze daarna met een nieuw perspectief de deur weer uit te zien gaan.

Hoe kwam je tot het besluit om je te certificeren?
POSG communiceert naar buiten dat zij werkt met gecertificeerde loopbaanprofessionals. Dat moet ik dan ook waarmaken, vind ik. Dat was mijn belangrijkste drijfveer. Daarnaast was ik ook nieuwsgierig naar het certificeringsproces.

Hoe heb je de certificering ervaren en wat heeft het je nu al opgeleverd?
Nou, het was soms best taai om het traject te doorlopen, maar ook nuttig en leerzaam. Ik ontdekte dat ik eigenlijk veel intuïtief doe. Nu werd ik gedwongen na te denken over de competenties die ik inzet. Ik doe dat nu meer bewust. Zoals bijvoorbeeld empathisch vermogen of spiegelen, wat betekenen die competenties eigenlijk? Ik heb dan de behoefte om dat precies te willen weten. Vooral het werken aan een casus vond ik verdieping geven. Ik vond het fijn om feedback te krijgen, al had ik het nog stimulerender gevonden om het gesprek erover met de assessor aan te gaan.

Heb je nog een tip voor leden die voor een certificering staan?
Ik heb samen met twee collega’s besloten om voor certificering te gaan. Het was stimulerend om er met elkaar aan te werken. Een aanrader. Ook omdat we  een gecertificeerd oud-collega gevraagd hadden ons hierop voor te bereiden. Daardoor was het niet echt nodig om een mentor te betrekken. We doen overigens als collega’s onderling volop aan intervisie. We hebben laatst ook iemand van buiten ingehuurd om aan de slag te gaan met vragen uit de praktijk. Waardevol om op die manier met je professionalisering bezig te zijn.

Klik hier voor een overzicht van alle leden voor wie in de maand juni de erkenning of hercertificering is ingegaan.