Ervaringen met de workshop: 'werken aan je noloc beroepserkenning'

Landelijk zijn er afgelopen maanden weer workshops georganiseerd voor aspirant leden om gezamenlijk aan je beroepserkenning te werken. Heb je de workshops gemist en toch behoefte aan ondersteuning? Hier staan mentoren voor je klaar die je kunt benaderen voor ondersteuning!

Afgelopen maanden zijn er door het hele land workshops georganiseerd voor aspirant leden die ondersteuning zoeken bij het behalen van hun Noloc erkenning. Zelf heb ik, samen met een geweldige collega mentor, ook 1 van deze workshops mogen verzorgen in Schiedam.
Wat was het inspirerend om te zien hoe we als vakgenoten onderling elkaar kunnen inspireren om aan de slag te gaan met het eigen dossier. En wat fijn is het om eens met een mede-vakgenoot te kunnen sparren over een vraag waar je al een tijd mee rond loopt.

Als mentoren leren we er zelf ook van. Hoe kunnen wij de workshop zo vormgeven dat mensen er het meeste baat bij hebben? 

  • We hebben geleerd dat jobcoaches en loopbaanprofessionals heel veel overeenkomsten hebben, maar dat het dossier net iets anders is. Daarom bieden we ook aparte workshops aan.
  • We weten dat er heel veel behoefte is aan voorbeelden… die we overigens expres niet meegeven! Om te kunnen beoordelen of je de beroepserkenning verdient willen we graag weten wat jouw aanpak is! En niet een ingevulde kopie van een voorbeeld.
  • Het werkt het best als je zelf met een collega aan de slag kunt in de workshop. Daarom is een goede voorbereiding belangrijk en is het fijn om een laptop mee te nemen. Daar geven we nu in de voorbereiding meer informatie over.
  • We hebben heel mooi materiaal voor een presentatie… maar dat is ook een valkuil dat er te veel gepraat wordt en te weinig gewerkt.
  • Het is voor ons als mentor ook fijn om met elkaar een workshop te verzorgen. Zo kunnen wij zelf ook verhalen uitwisselen en onze kennis vergroten over het mentorschap.

Zou jij ook je kennis belangeloos in willen zetten voor je vakgenoten? Wordt dan mentor en meld je aan via e-mail.

En ben jij aspirant lid en wil je ook gaan voor je beroepserkenning, maar net de workshopronde gemist? Hier kun je ondersteuning vragan aan 1 van de landelijke mentoren die daarvoor beschikbaar zijn.