Employment Plus afgerond!

Employment Plus, een door Erasmus+ gefinancierd project ter ondersteuning van loopbaanprofessionals en jobcoaches, afgerond!

Sinds 2018 hebben partners uit zes Europese landen (Bulgarije, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) zeven open, gratis toegankelijke onderwijsproducten ontwikkeld. Deze onderwijsproducten ondersteunen jobcoaches en loopbaanbegeleiders bij het naar en op de arbeidsmarkt begeleiden van cliënten met beperkte vaardigheden en (onderwijs)kwalificaties.

De zeven onderwijsproducten zijn:

  • Een methodologisch raamwerk
  • Een matrix met leercompetenties
  • Een online curriculum, bestaande uit vier modulen (getest in alle partnerlanden)
  • Een ondersteunende handleiding voor facilitators, per module (eveneens getest)
  • Een ondersteunend e-learning platform
  • Een skills assessment tool
  • Een overzichtsgids met best practices en succescriteria, uit de partnerlanden

De projectuitkomsten zijn gepresenteerd en gedemonstreerd tijdens afrondende multiplier bijeenkomsten in alle partnerlanden en een afsluitende internationale conferentie. Tijdens deze bijeenkomsten kwamen deelnemers uit de verschillende partnerlanden samen om kennis te maken met de onderwijsproducten, en om hun ervaringen met het begeleiden van deze specifieke doelgroep met elkaar te delen.

De onderwijsproducten zijn voor ieder partnerland vertaal en terug te vinden op de projectwebsite www.erasmusemploymentplus.org. De gratis beschikbare Nederlandse versie van de projectuitkomsten is te vinden op de Noloc-website.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over het project en de resultaten ontvangen, dan kunt u via info@noloc.nl contact opnemen met Jeroen Bregman en Marea de Bruijn, de twee Employment Plus coördinatoren in Nederland.

 

Partners in het project Employment+ zijn:

15billionebp - Coördinator (VK)
Een liefdadigheidsinstelling voor loopbaaneducatie met meer dan 25 jaar ervaring in het geven van loopbaangericht onderwijs aan kinderen en jongeren in Oost-Londen. #transformingyoungfutures

ABIF (Oostenrijk)
Een in 1999 opgericht onafhankelijk instituut voor sociaal-wetenschappelijk onderzoek en advies met een focus op de praktische toepassing van arbeidsmarktgerelateerd onderzoek.

Infodef (Spanje)
Infodef is een particulier en onafhankelijk centrum voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie dat met name een antwoord biedt op sociale en economische uitdagingen. 

Noloc (Nederland)
Noloc is de Nederlandse beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches, en kent circa 3.500 leden.

Rinova (VK)
Rinova is een innovatieve, onafhankelijke sociale onderneming die in handen is van werknemers en zich richt op projecten gerelateerd aan werkgelegenheid, vaardigheden en leren, kunst en cultuur, sociale activering en ondernemerschap.

Spoleczna Academia NAUK (Polen)
Deze universiteit voor sociale wetenschappen is gevestigd in Łódź en is de grootste particuliere onderwijsinstelling in Polen. Zij biedt studenten uit de hele wereld onderwijs van hoge kwaliteit.

Znanie (Bulgarije)
Znanie Society Sofia is een organisatie met succesvolle lange termijnervaring in niet-formeel onderwijs. Tot nu toe heeft de organisatie meer dan 100 projecten uitgevoerd die door het Europees Sociaal Fonds (ESF) worden gefinancierd.