E-learning Ethiek life in Noloc Academie!

De e-learning ‘ethiek’ is helemaal gereed en staat voor je klaar in de Noloc Academie. Waarden van je cliënt, je opdrachtgever én die van jezelf lopen in sommige begeleidingstrajecten niet synchroon. Wat als ze strijdig zijn en jij daar midden in zit? Wat is dan het juiste om te doen?

Dat is de vraag waar ethiek zich mee bezig houdt. Welke afwegingen maak je en wat zijn de gevolgen van je keuzes? In de gedragscode van Noloc staan richtlijnen over hoe we met elkaar omgaan in specifieke situaties. In de praktijk is elke situatie toch net weer even iets anders en heb je waarden en belangen tegen elkaar af te wegen om een bewuste en verantwoorde keuze te maken. Hoe je dat systematisch kunt doen, leer je in de e-learning ethiek.

Ethische dilemma’s en stappenplan

In de e-learning neemt Jan Schuitemaker, docent bij Fontys, je mee in de wereld van de ethiek. In een serie korte video’s legt Jan verschillende begrippen uit en geeft hij voorbeelden van ethische dilemma’s. Aan de hand van een stappenplan word je uitgenodigd om een eigen ethisch dilemma te analyseren.

Feiten op een rij
  • bewust handelen bij ethische kwesties
  • een tool om ethische dilemma’s te ontleden
  • het doorlopen van de e-learning duurt 1,5 tot 2,5 uur
  • na afronding staat er een certificaat voor je klaar in de Noloc Academie
  • uiteraard levert dit PE-punten op voor je recertificering
  • het certificaat kun je uploaden in de portfolio voor recertificering
Handreiking

De e-learning is ook een uitnodiging om met elkaar het gesprek aan te gaan over ethische kwesties in de kwaliteitskring, bij intervisie of supervisie. Om met en van elkaar te leren.