De Young Professionals bij Noloc - wie zijn dat nu eigenlijk?

Young Professionals is een breed begrip en dit willen we graag zo houden. Samen zijn we Young Professionals, iedere studerende, pas afgestudeerde, pas werkende of geïnteresseerde (onder de 35 jaar) kan zich aansluiten bij dit platform. Maar het moet ergens beginnen, de op het loopbaancongres van 2018 genoemde ‘aanjagers’ van dit platform stellen zich aan u voor.

Wanneer een Young Professional zich aansluit bij dit platform is het natuurlijk belangrijk om een raakvlak te hebben met het vakgebied Opleiden, Mens en Arbeid. Wij zijn een platform om kennis over en binnen dit vakgebied te delen en vergroten. Elkaar te leren kennen en helpen. En als ‘aanjagers’ van dit platform dragen we hier zorg voor en houden we het doel: “Over drie jaar een zelfstandig en actief opererend jongerenplatform met minimaal 500 leden,” voor ogen.

Inge Rechterschot, Britt Reinders, Jetske Brinkman, Lotte Leukenhaus en Meike Heijenk; samen de ‘aanjagers’ van dit platform, even voorstellen… Inge: “Op dit moment loop ik stage bij Achmea op de HR-afdeling en hier heb ik kennisgemaakt met ontzettend gave onderwerpen zoals talentmanagement, strategische personeelsplanning en duurzame inzetbaarheid. Vanaf februari 2019 begin ik met afstuderen.” Britt: “Ik werk als intercedent voor Timing. Erg leuk om mensen aan het werk te mogen helpen en de uitzendbranche te ontdekken. In de toekomst wil ik mij ontwikkelen in de richting van loopbaanbegeleiding, re-integratie en verzuim”

Jetske: “Op dit moment ben ik consulent WSW (Wet Sociale Werkvoorziening) en begeleid ik mensen naar werk toe en vervolgens op de werkplek. Ik vind het mooi om te kijken naar mogelijkheden, aan te sluiten bij elk individu en zelfvertrouwen te zien groeien. Ik word blij als medewerkers trots vertellen over hun werkplek of als na een langere zoektocht naar werk uiteindelijk de medewerker op de juiste plek komt” Lotte: “Ik loop momenteel een HRD-stage (Human Resource Development) bij de Politie. Ik ben enorm geïnteresseerd in wat mensen beweegt en beperkt in relatie tot werk. Je boeit mij met patronen in menselijk gedrag en het succes (of niet) dat deze patronen brengen. Ik werk graag met teams waar er ‘shit’ is. Het doen van onderzoek en analyse omtrent teamontwikkelvraagstukken, het adviseren en er vervolgens gestalte aan mogen en kunnen geven dat vind ik ontzettend mooi”

Meike: “Ik denk dat je werkplezier kan vergroten door te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Ik help mensen graag om dit te ontdekken om zo een goede studie- of loopbaankeuze te maken. Je hoeft je niet te onderscheiden, je mag jezelf zijn en als je dat kan en weet wie je bent; dat is fantastisch. Op dit moment leer ik mijzelf beter kennen door het volgen van een persoonlijk leiderschapsprogramma, om zo organisaties en medewerkers beter te kunnen helpen. Na het afronden van dit programma zou ik graag aan het werk gaan als studieloopbaanbegeleider (docent), jobcoach of HR medewerker” Wil je graag op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen, activiteiten of heb je interesse? Neem vooral contact op! Mail ons via youngprofessionals@noloc.nl en volg ons op LinkedIn.