De jobcoachcommissie stelt zich voor

April 2018 is de jobcoachcommissie bestaande uit 2 heren en 2 dames voor het eerst bij elkaar geweest om kennis met elkaar te maken. Wij stellen ons graag even voor.

“Ik ben Arnolda Posthuma en werkzaam als jobcoach in Twente. Jobcoach is een uitdagend en ondernemend beroep waar veel vakkennis voor nodig is op een breed terrein. Het spreekt me aan om zowel te werken als specialist en tevens generalist te zijn.  Vorig jaar heb ik me bij de commissie jobcoaching binnen Noloc aangesloten nadat ik mijn certificering had afgerond. Binnen ons werkveld doen zich voortdurend ontwikkelingen voor, de komende tijd zal dat ook zeker zo blijven. Ik wil graag onderdeel zijn om aan deze ontwikkelingen vorm te geven”.

Mijn naam is Vico Smeets en ben meer dan 15 jaar zelfstandig jobcoach in de regio Zuid-Limburg. Aangesloten bij NOBCO en Noloc. Als zelfstandig ondernemer weet ik als geen ander dat de markt moeilijk toegankelijk is voor jobcoaches. Daarom wil ik me inzetten voor de aangesloten coaches om een betere positie te verwerven bij opdrachtgevers. Noloc kan hier een belangrijke rol in spelen. We kunnen landelijke dekking bieden van gekwalificeerde jobcoaches. 

Ruud van Gorp, sinds jaar en dag projectmanager, muzikant, beroepschauffeur, techneut, praktiserend filosoof, buitensportinstructeur en jobcoach. Bedenker en directeur van de Stichting Motorcycle Support Nederland. Een organisatie die een doelgroeploos bestaan leidt, waar mensen goed zijn zoals ze zijn en waar iedereen welkom is. Waar we geen kantoor hebben maar enkel een koffietafel in de werkplaatsen. Waar we geen geheimen hebben en iedereen alles mag weten. Info op www.motorcyclesupport.nl. Motorcycle Support Nederland is een reactie op de zorg in Nederland en bedoeld om zich zo snel mogelijk overbodig te maken. Nog ca. 1,2 miljoen vragen beantwoorden en we zijn klaar. Van de trajecten die we doen richting arbeid en/of opleiding slaagt 85%. Ruud is van oorsprong jongerenwerker, heeft allerlei ander werk gedaan en is per ongeluk in zorgland beland. Is hier ook jobcoach geweest en heeft er jobcoaches aangestuurd.

Ruud geniet als hij er aan kan bijdragen om het onmogelijke mogelijk te maken voor mensen door bijvoorbeeld met zijn eigen zoons de Breithorn (4165 meter) te beklimmen in Zwitserland, door motorwerkplaatsen te ontwikkelen voor mensen die anders nooit in een dergelijk omgeving zouden kunnen werken, door een buitensportbedrijf te starten voor, door en met mensen met een beperking, buitensportvaantjes voor het Rode Kruis e.a. te organiseren etc. etc. 

Zum Beispiel: op 30-10-2018 is bij buitensportbedrijf EETSJ Outdoor (zelfstandige stichting én onderdeel Motorcycle Support Nederland) de eerste mens met een verstandelijke beperking ter wereld geslaagd voor het ERCA examen tot rescuer op een hoogte parcours. Deze mens heeft sinds vandaag hetzelfde diploma én vooral dezelfde bevoegdheid als Ruud en zijn professionele collega's. Samen werken we regelmatig in het klimbos aan de Roovertsche Leij in Goirle.

Ik ben Marea de Bruijn en algemeen bestuurslid bij Noloc sinds het opgaan van de Beroepsvereniging Jobcoaches Nederland in de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Met mijn achtergrond in de pedagogische wetenschappen heb ik in de meervoudig gehandicaptenzorg gewerkt, als docent in het speciaal onderwijs en vele jaren inmiddels als jobcoach in het begeleiden van mensen met verschillende beperkingen naar en in het werk. Sinds 2013 was ik bestuurslid van de beroepsvereniging voor jobcoaches in Nederland en heb een belangrijke rol gespeeld bij de fusie van de beroepsvereniging Jobcoaches in de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals, Noloc. Ik werk met mijn klanten vanuit een sterkte perspectief, waarbij het potentieel en eerdere successen de basis vormen voor de toekomst waar we naartoe werken. Daarnaast ben ik als trainer/facilitator vooral gericht op het andere mensen leren ervaren wat het werken vanuit een sterkte perspectief aan andere coachingsmomenten kan genereren.

Binnen Noloc is mijn belangrijkste aandachtspunt de jobcoaches een plek bieden en er samen met de jobcoachcommissie voor zorgen dat de jobcoaches dat ook gaan voelen. Er gebeurd al zoveel binnen Noloc wat van onschatbare waarde is voor de jobcoaches en hun vak. Dat zichtbaar maken en verder ontwikkelen, daar staan wij voor.