Certificering en het keurmerk; er zijn alleen maar pluspunten

Per 1 januari 2021 doet het nieuwe keurmerk Register Loopbaanprofessional zijn intrede. Wat betekent dit voor de markt in het algemeen en partijen die werken met loopbaanprofessionals in het bijzonder? Tijd voor een kop koffie met twee vrouwen die daar een duidelijke mening over hebben: Antoinette Lubeck van USG Restart en Christel Logemann van Focus. Antoinette en Christel geven hun visie op wat het nieuwe keurmerk en de certificering betekenen voor hun organisaties en voor de markt.

Door Cick Geers

CERTIFICERING EN HET KEURMERK; ER ZIJN ALLEEN MAAR PLUSPUNTEN
zowel de markt als de individuele loopbaanprofessional gaan erop vooruit

Christel Logemann en Antoinette Lubeck; gepokt en gemazeld in het vakgebied van loopbaanadvisering, coaching en arbeidsmarktvraagstukken. Beide dames zijn directeur van resp. Focus en USG Restart en houden zich in hun werk bezig met o.a. duurzame inzetbaarheid, 2e spoor trajecten, outplacement en de integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er werken loopbaanadviseurs, jobcoaches en andere loopbaanprofessionals die zowel cliënt als opdrachtgever begeleiden bij loopbaanontwikkeling en arbeidsmarktprocessen. 

Kwaliteit van de dienstverlening
‘Bij USG Restart ligt, kort gezegd, de focus op alle mensen die het lastig hebben op de arbeidsmarkt’, trapt Antoinette het gesprek af. ‘We geloven in een betekenisvolle loopbaan voor iedereen en zetten alles in om onze cliënten de volgende stap -hoe klein ook- te kunnen laten zetten. Dat vraagt wat van onze adviseurs; een constante kwaliteit, zelf reflecterend vermogen en de wil om je vakbekwaamheid op peil te houden’. Christel knikt: ‘Dit herken ik maar al te goed. Focus is één van de oudste loopbaanadviesbureaus van Nederland. Sinds 1988 begeleiden wij organisaties en medewerkers die bezig zijn met vraagstukken rondom het maken van loopbaanstappen. Ook van onze coaches en adviseurs verwachten we daarom een hoge, constante, kwaliteit van de dienstverlening. Certificering is in mijn ogen feitelijk niets anders dan het bewijs van die kwaliteit en vakbekwaamheid’.

De markt vraagt bewijs
Zowel Christel als Antoinette zien een duidelijke groei in de vraag uit markt naar gecertificeerde loopbaanprofessionals. ‘Met name bij aanbestedingen en opdrachten vanuit de overheid zie je dat er toch een vorm van ‘bewijs van kennis en kunde’ gevraagd wordt’, legt Antoinette uit. ‘Binnen USG Restart werden alle coaches al goed intern getraind, sinds 2019 vragen we onze jobcoaches zich ook te certificeren, van de loopbaanadviseurs is het een groot deel Noloc geregistreerd en een deel CMI gecertificeerd. Voor ons is certificering/registratie de borging van het niveau binnen het vakgebied. Daarnaast beschermt het ons vak; je kunt als loopbaanprofessional laten zien dat je wat in huis hebt en dat dit door een onafhankelijke partij is getoetst!’

Christel haakt hierop in: ‘Voor de markt geeft de certificering - straks door slechts 1 partij - veel helderheid. Je weet als opdrachtgever dat je aantoonbaar met een serieuze vakbekwame professional te maken hebt. Ik vind dat dus echt een heel goede ontwikkeling! Los daarvan: het is sowieso goed om op regelmatige basis je vakbekwaamheid te laten checken door een externe partij. Het houdt je scherp in je vakgebied en dwingt je om naar jezelf te kijken. Waarom doe ik wat ik doe en waarom doe ik het op deze manier? Het hoort ook bij ons vakgebied om ook in jezelf te investeren. Immers, practice what you preach!’

Certificeren is best een opgave
Hoe kijken de individuele professionals binnen beide organisaties tegen het certificeren aan? Antoinette en Christel kijken elkaar even aan, waarna Christel het woord neemt. ‘Binnen Focus kennen we al zo’n 20 jaar de verplichting dat je je als loopbaanprofessional certificeert via CMI of registreert via Noloc. We vinden het belangrijk dat onze mensen, ook al hebben ze een berg aan ervaring, stil staan bij hun vak en het proces van toetsing en vakbekwaamheid doorlopen. Ik denk dat er adviseurs bij zitten die het wellicht spannend vinden, maar ik verwacht dat de meesten het toch wel zien als cadeautje aan zichzelf. Het is goed om samen met een mentor naar je vak en werkwijze te kijken en dat proces ook vast te leggen. Natuurlijk is dat best een opgave, maar mijn ervaring is dat de loopbaanprofessionals achteraf niet alleen blij zijn met het resultaat, maar ook met het hele proces. Dat wordt als zeer waardevol ervaren’.

Ook binnen USG Restart zijn de geluiden positief: ‘Vanuit onze bedrijfsfilosofie vinden we persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk’ gaat Antoinette verder. ‘Certificering is, wat ons betreft, niet alleen voor de markt een goede ontwikkeling. Ook voor de loopbaanprofessional zelf is het pure winst. Het hebben van een certificaat borgt immers dat je voldoet aan vastgestelde kwaliteitseisen. De onafhankelijke toetsing beschermt de branche en dwingt de professional om actief bezig te zijn met zijn of haar vak. Ik realiseer me dat er echt wel wat bij komt kijken om de certificering succesvol af te ronden. Maar ook dat is goed. Het is immers een bewijs van vakbekwaamheid, een onafhankelijk bewijs van kwaliteit. Een bewijs dat je mee kunt nemen, ook als je ons bedrijf zou verlaten’.
 
Onafhankelijkheid is de basis
Die onafhankelijkheid is voor beide dames een belangrijk punt en de basis van de betrouwbaarheid en professionaliteit van het keurmerk. Antoinette: ‘Het certificeringsproces biedt de loopbaanprofessionals de mogelijkheid ook van anderen te leren en kennis onderling uit te wisselen. Het keurmerk is de kwaliteitsmeting door een partij die los van welke organisatie dan ook staat. Zaken die onlosmakelijk verbonden zijn met de professionaliteit van ons vak’. Christel voegt daar aan toe: ‘Voor mij uit de onafhankelijkheid zich eveneens in het feit dat het keurmerk ook bereikbaar is voor mensen die straks niet zijn aangesloten bij Noloc. Ook zij kunnen er terecht om zich te laten certificeren’.

In de volgende nieuwsupdate praten we met Annemiek Berkel. Wat is haar opdracht, waar houdt zij zich mee bezig en wat is de status van het project?