Boekpresentatie van collega Frans Corten: Uitzonderlijk Talent

Op 17 maart was Irani Otten-Admiraal aanwezig bij de boekpresentatie ‘Uitzonderlijk Talent’ in WALHALLAb Zutphen.

WALHALLAb in Zutphen is een bijzondere plek, het is een ruimte waar je van alles kan beleven, maken en leren. Een plek waar talent wordt gestimuleerd, waar een diversiteit aan begeleiders is en waar geen uitdaging te gek is. Kortom een bijzonder passende plaats voor het boek van onze collega loopbaanprofessional Frans Corten.

Het boek van Frans werd ingeleid met een verhaal van de oprichter van WALHALLAb, Marco Mout, die vertelde hoe hij met allerlei omzwervingen begonnen is met zijn concept. 

Vervolgens vertelde Frans de aanwezigen over de totstandkoming van zijn boek. Het bijzondere proces van de creatie van de vreemde vogels, waarmee zijn boek prachtig is vormgegeven. De vogels zijn gemaakt door Marije van der Sande en Gérard Schiphorst (TamTam Objektentheater). Het boek is ontworpen en vormgegeven door Elsbeth Volker.

Het boek van Frans is uniek, het is een van de weinige loopbaangerichte boeken voor hoogbegaafden. Het is makkelijk leesbaar en er staan heel veel waardevolle tips en praktische handvatten in voor klanten, loopbaanbegeleiders en eigenlijk iedereen die wel eens met hoogbegaafden in aanraking komt (vrienden, familie etc.).

Eén van de meest waardevolle tips voor hoogbegaafden vind ik: ‘niet aanpassen maar afstemmen’. We zijn vaak geneigd ons steeds aan te passen aan onze omgeving of aan situaties, en hoe fijn is het als we ons leren afstemmen en vandaaruit mogen verbinden!

Tijdens de middag mochten bezoekers zelf vreemde vogels maken onder leiding van Marije, ook konden alle bijzondere machines van WALHALLAb in werking gezien worden en uiteraard was iedereen welkom om ook allerlei dingen te proberen en te doen.

Over Frans
Frans begeleidt al sinds 2001 hoogbegaafden en andere uitzonderlijke talenten in hun loopbaan en heeft hierover verschillende artikelen gepubliceerd. Hij is één van de pioniers op het gebied van hoogbegaafde volwassenen. In dit boek, gids voor hoogbegaafden, uitvinders en andere vreemde vogels, heeft hij alle werkzame inzichten en eigen uitvindingen bijeengebracht die behulpzaam kunnen zijn om beter je weg te vinden in leven en werk.

Hij dringt niets op maar adviseert met respect voor de eigenzinnigheid van jou als vreemde vogel. 

Frans is van oorsprong bioloog, en studeerde daarnaast jarenlang filosofie en psychosynthese. Hij volgde diverse cursussen in de biografiekunde en in Findhorn (Schotland). Hij is KernTalentenanalist en -opleider. Hij sprak professioneel met een duizendtal cliënten en haalde daarnaast inzichten uit een paar honderd biografieën van kunstenaars, uitvinders en andere vreemde vogels.